Medieforsker: Norges Breivik-sag fænger hos læserne

21. april 2012 12:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Medieforsker: Norges Breivik-sag fænger hos læserne
Billede mangler

På trods af den massive medieeksponering af Breivik-sagen vil offentlighedens interesse ikke falme, mener medieforsker.
 
Norske, danske og internationale medier flyder i disse dage over med historier om den norske massemorder Anders Behring Breivik, men selv om hans retssag er massivt eksponeret i medierne, vil mediebrugerne ikke miste interessen.
 
For selv om retssagen varer ni uger endnu, er den simpelthen for god en historie, vurderer medieforsker og forskningschef i Nye Medier, Lars Holmgaard Christensen.
 
– Den har sensationen, den har diskussionen mellem ondskaben og det gode, og så har den det, at den slutter på et tidspunkt. Så der er en dramaturgi i hele Breivik-sagen, som gør, at vi kan følge med. Det er meget dragende, og det gør, at vi bliver fastholdt, siger Lars Holmgaard Christensen til Newspaq.
 
Der er dog en lille gruppe mediebrugere, som allerede har fået nok af retssagen, konstaterer man på den norske avis Dagbladet. Derfor har man indført en knap på avisens hjemmeside, som automatisk filtrerer alle historier om Breivik fra, hvis man ønsker det.
 
Det benytter ca. 70.000 unikke brugere sig af hver dag, mens resten af avisens 1.000.000 daglige brugere ikke fravælger Breivik-indholdet. Det svarer til, at hver fjortende læser – eller syv pct. – bevidst fravælger Breivik-historierne, som konsekvent fylder den øverste del af avisens hjemmeside.
 
– Idéen kom fra, at vi fik en del henvendelser fra læsere og andre, som synes, der var meget terrorstof og ønsker at skærme sig, siger netredaktør på dagbladet.no, Alexandra Beverfjord, til Newspaq.
 
Antallet af læsere som benytter sig af filteret er højere, end redaktionen havde forestillet sig, men Alexandra Beverfjord tror til gengæld ikke, at andelen vil stige, selv om man må forvente, at antallet af Breivik-historier de næste ni uger vil blive mangedoblet. Men hun erkender samtidig, at det ikke er til at forudse.
 
Lars Holmgaard Christensen er overrasket over, at kun hver fjortende dagbladet.no-læser vælger Breivik fra.
 
– På sin vis er jeg forundret over, at kun en fjortendedel fravælger (historier om retssagen, red.), når man tænker på, hvor meget diskussion der har været omkring, om man overhovedet skulle lade Breivik komme ud med sit budskab. Men de bliver ved med at læse de her historier, fordi den har alt, der skal til for at skabe en god historie.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu