ANNONCE

Mediejurist om Se og Hør: De krænker tv-vært

23. august 2012 13:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mediejurist om Se og Hør: De krænker tv-vært
Billede mangler

En ung, blond skuespillerinde soler sig topløs på en terrasse foran en privatvilla i Thailand.
Det kan Se & Hør-læsere i dag nyde synet af. Sladderbladet bringer nemlig billeder af skuespillerinde og tv-vært Christiane Schaumburg-Müller og hendes kæreste rapperen Liam O’Connor på kærlighedsferie i Thailand.
Men billederne kan komme til at koste Se & Hør dyrt. For de er nemlig ikke bare voldsomt krænkende, men også decideret ulovlige.
– Det har ikke nogen som helst nyhedsværdi. Det er bare nysgerrighed, og det er en krænkelse af privatlivet, og udgangspunktet er, at det er ulovligt, siger siger Oluf Jørgensen, ekspert i pressejura og afdelingsforstander ved Danmarks Journalisthøjskole til Newspaq.
Og det er ikke første gang, at Se og Hør får fletningerne i postkassen på grund af topløse billeder af kendte kvinder.
I 2010 måtte de betale tv-værten Andrea Elisabeth Rudolph 75.000 kroner i erstatning for at have bragt billeder af tv-personligheden topløs og højgravid på en øde, men offentlig strand.
Dengang lød forseelsen på, at billederne intet havde at gøre med tv-personlighedens arbejde, og at historien i øvrigt ikke havde nogen som helst nyhedsværdi.
I Andrea Elisabeth Rudolphs tilfælde blev Se & Hør dog frifundet for dele af anklagen, da billederne var taget på en offentlig strand.
Men så let kommer de ikke til at slippe, hvis Christiane Schaumburg-Müller vælger at lægge sag an mod sladderbladet.
– Det er klart, det man i straffeloven kalder et ikke frit tilgængeligt sted. Det er ikke meningen, at hvem som helst skal kunne komme ind og tage billeder. Billederne er måske taget udefra, men det ændrer ikke på, at der er sket en overtrædelse af straffeloven, siger Oluf Jørgensen.
Se og Hør risikerer ikke kun bødestraf, men også at skulle betale økonomisk godtgørelse til den forurettede skuespillerinde.
Oluf Jørgensen er på ingen måde overrasket over, at Se og Hør igen bringer billeder af denne art uden at tage hensyn til privatliv, presseskik og god journalistisk kutyme.
– Det er jo ikke første gang, det gør Se og Hør jo jævnligt. Jeg kan have indtrykket af, at det næsten er en standard de kører efter, og de gør det for at tjene penge, siger han.
Christiane Schaumburg-Müller har endnu ikke kommenteret på billederne, som bliver bragt i denne uges udgave af Se & Hør.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu