ANNONCE

Medier: Mette F kommer med nyt mundbind-krav

14. august 2020 18:14 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nyt corona-pressemøde på vej.

Medier: Mette F kommer med nyt mundbind-krav
Statsminister Mette Frederiksen indkalder til Pressemøde i Statsministeriet om COVID-19 i Danmark Arkivfoto. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) har fredag aften indkaldt pressen til endnu et pressemøde, hvor omdrejningspunktet er coronavirus-situationen. Det fremgår af en pressemeddelelse fredag aften, at mødet vil finde sted lørdag klokken 11 i Statsministeriets spejlsal.

DR og TV2 vil med største sandsynlighed sende direkte fra mødet, der desuden dækkes af medier landet over. Af pressemeddelelsen kan man ikke læse yderligere information om, hvad mødet lørdag vil handle om specifikt. Heller ikke, hvem der deltager.

Til gengæld skriver flere medier, blandt andre Ekstra Bladet, at de erfarer, at der på mødet vil komme nye nationale retningslinjer for brugen af mundbind. Efter sigende vil der komme et generelt påbud om at bruge mundbind i den offentlige transport i hele landet.

Meningen er, at påbuddet træder i kraft, når der er sikkerhed for, at der er mundbind nok i Danmark til at passe til behovet.

Danskerne er generelt for et påbud, skrev Ritzau for nylig. To ud af tre mener, at det skal være et krav, at passagerer i den kollektive trafik bruger mundbind, når tog, busser og metroer er fyldte, viser en måling fra analyseinstituttet Voxmeter foretaget for Ritzau.

I dag er det i langt størstedelen af landet blot en anbefaling, at man bruger mundbind i den kollektive trafik, hvis det ikke er muligt at holde afstand. To ud af tre mener dog, at det i stedet skal være et påbud, når der er trængsel.

Pressemøderne

Indkaldelsen kommer samme dag som endnu et – set med danske briller – meget højt nye antal smittede, der blev præsenteret fredag ved 14-tiden. Her lød det, at 165 nye smittede er registreret i døgnet fra torsdag til fredag.

Halvdelen af de smittede var registreret i Aarhus, der er hårdt ramt i øjeblikket. Her er buschauffører, skoleelever, forældre til børn i dagtilbud og mange andre smittet, og byen har fået nedlagt flere påbud den seneste tid.

Statsministerens pressemøder har primært været brugt til at annoncere ændringer – restriktioner eller genåbning – men det er alt andet lige uvist, hvad der vil blive sagt lørdag.

Fredag eftermiddag gik Folketinget i gang med anden runde af forhandlingerne om den såkaldte Fase 4 af genåbningen ovenpå den hårde lukning af Danmark 11. marts.

Forventningen er, at politikerne fredag når frem til at forlænge forsamlingsforbuddet for forsamlinger på mere end 100 personer til november. Samtidig kan nattelivet – natklubber og koncertsteder – godt forvente fortsat at skulle holde lukket.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu