ANNONCE

Medier: Vigtig stat talt op

4. november 2020 22:45 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Med 99 procent optalt, kalder store mediefirmaer nu en Biden-sejr med 16 valgmændsstemmer til samlingen.

Medier: Vigtig stat talt op
Joe Biden siger, han har stemmer nok. Omtrent samtidig kalder CNN, at Biden har vundet i Michigan. Dermed mangler demokraten blot seks valgmænd. Det svarer til tallet, der er at hente i Nevada, hvor optællingen er genoptaget sent onsdag aften dansk tid. Foto: Scanpix

Ifølge en prognose fra tv-stationen CNN har Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, vundet præsidentvalget i delstaten Michigan. NBC følger trop og kalder også sejren ikke længe efter, Joe Biden på nationalt tv har holdt en selvtillidsfuld tale.

Dermed står han til at få delstatens 16 valgmænd til samlingen og er dermed et skridt tættere på at nå de 270 valgmænd, der skal til for at blive præsident. Hverken Joe Biden eller den siddende præsident, republikaneren Donald Trump, har endnu vundet nok stater til at sikre sig de 270 valgmænd.

Der udestår stadig resultater i blandt andet Pennsylvania, Nevada og Georgia, hvor de to førstnævnte er mest spændende. Ikke mindst fordi de seks valgmænd fra Nevada, hvor Biden i forvejen fører, umiddelbart vil være nok til at lande på 270.

I Nevada er stemmetællingen genoptaget onsdag aften dansk tid.

-Stemmer nok

– Det står klart, at vi fører i nok stater til at vinde præsidentvalget, siger den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden onsdag aften dansk tid i en tale.

Netop som Biden taler, opdaterer tv-stationen CNN sin prognose og erklærer, at Biden vinder Michigan, der har 16 valgmænd. CNN følger dog en anden opgørelsesmetode end AP og har derfor en opgørelse, der onsdag aften giver Biden lidt færre valgmænd end AP’s opgørelse.

I Nevada, der stadig er ved at tælle stemmer, fører den 77-årige demokrat med 49,2 procent af stemmerne, mens Donald Trump har fået 48,6 procent – en fjerdedel af stemmerne i Nevada mangler dog stadig at blive talt op.

Desuden er Donald Trumps kampagnefolk gået til domstolene i både Wisconsin, Michigan og Pennsylvania for at udfordre optællingen af stemmer.

Det er ikke kun Michigan, som de amerikanske medier er uenige om. Fox News og AP mener eksempelvis ikke, at Donald Trump kan vinde i Arizona. Her er CNN, NBC News og CBS News uenige – de vil ikke udelukke, at Trump kan vinde i Arizona.

Derfor har de forskellige medier også forskellige opgørelser over, hvor mange valgmænd Joe Biden og Donald Trump ender med at få.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu