Medstifter af De Røde Khmerer dør på anklagebænken

14. marts 2013 04:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Medstifter af De Røde Khmerer dør på anklagebænken
Billede mangler

CAMBODJA: Den 87-årige tidligere leder af De Røde Khmerer leng Sary er død, oplyser Cambodjas FN-støttede domstol ifølge BBC.

 

Hans død kommer, mens han stod tiltalt ved en krigsforbryderdomstol for sin rolle i et af verdenshistoriens mest omfattende folkemord, der fandt sted fra 1975 til 1979 med Pol Pot i spidsen. Op mod to millioner mennesker døde i perioden.

Den 87-årige leng Sary fungerede dengang som regimets udenrigsminister og var ofte den eneste kontakt mellem Cambodjas ledere og omverdenen.

Han menes ligeledes at være ansvarlig for at have overbevist mange uddannede cambodjanere, der var flygtet fra De Røde Khmerer, om at vende tilbage til landet for at hjælpe med at genopbygge det for derefter at blive tortureret og henrettet som en del af udrensningen af de intellektuelle.

Han kom på anklagebænken i november 2011 sammen med Nuon Chea, en anden frontfigur i bevægelsen, og tidligere statsoverhoved Khieu Samphan. Alle tre nægtede sig skyldige. Også leng Sarys kone, leng Thirith, stod tiltalt, men hun blev fundet ude af stand til at komme for retten på grund af dårligt helbred.

Siden 4. marts i år har leng Sary været indlagt på hospitalet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu