For meget mættet fedt giver dårlig sæd

7. januar 2013 16:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
For meget mættet fedt giver dårlig sæd
Billede mangler

Danske mænd har længe haft problemer med sædkvaliteten.

 

Unge mænd skal passe på med at spise for meget mættet fedt, hvis de ønsker at kunne gøre deres partner gravid. Det skriver DR Nyheder. En ny undersøgelse, som forskere fra Rigshospitalet netop har publiceret, viser nemlig, at mænd, der indtager meget mættet fedt, risikerer at få en dårligere sædkvalitet end andre.

– Når vi kiggede på den fjerdel, der indtog mest mættet fedt, havde de en sædkvalitet, der var 33 procent dårligere i forhold til dem, som indtog mindst fedt, siger professor Tina Kold Jensen fra Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion til DR Nyheder.

Hun er overrasket over, at det mættede fedt viser sig at have så stor betydning, men påpeger også, at det er svært at sige, om det er det mættede fedt alene eller hele den livsstil, som er forbundet med mættede fedtsyrer, der giver den ringe sædkvalitet.

Det er ikke noget nyt, at danske mænd har problemer med sædkvaliteten. I efteråret viste en anden undersøgelse fra Rigshospitalet således, at 15 procent af danske mænd har så ringe sædkvalitet, at de har mere end almindeligt svært ved at gøre en partner gravid uden hjælp. 25 procent skal forvente en længere ventetid, inden en graviditet lykkes.

I alt har 701 unge mænd på omkring 20 år deltaget i undersøgelsen, som har stået på i tre måneder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu