ANNONCE

Mejeri-ansat smittet med coronavirus

10. august 2020 10:06 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

En ansat på mejeriet i Hobro er ifølge Arla bekræftet smittet med ny coronavirus.

Mejeri-ansat smittet med coronavirus
En ansat på mejeriet i Hobro er bekræftet smittet. Arkivfoto: Scanpix

En ud af de cirka 400 medarbejdere på Hobro mejeri er ifølge Arla smittet med ny coronavirus. Testen, vedkommende fik taget, viste altså positivt resultat, og medarbejderen er sammen med fem nære kolleger sendt hjem.

Arla har ifølge en pressemeddelelse, som Nordjyske har fået, sendt yderligere 10 kolleger hjem. De kan have været i kontakt med den smittede. I løbet af mandag og tirsdag vil Arla dog sørge for, at samtlige ansatte på mejeriet bliver testet.

– På trods af, at det kun drejer sig om en enkelt medarbejder, så tager vi situationen meget alvorligt. Som smittebilledet ser ud i Danmark lige nu, ser vi ingen grund til at tage nogle chancer, så vi vil hellere teste en for meget end en for lidt. Derfor har vi bedt sundhedsmyndighederne om hjælp til at få det gjort så hurtigt som muligt, så vi kan få bremset en eventuel smittekæde inden den starter, siger pressechef i Arla Åse Andersson i pressemeddelelsen.

Arla har desuden hovedkvarter i Aarhus, hvor smittesituationen i skrivende stund er den værste i landet. Mere end 60 smittede per 100.000 indbyggere lyder tallet pt. på i landets næststørste by, der derfor har indført strenge foranstaltninger og påbud for borgerne.

Fakta

Smitter Corona igennem vand?

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er den sundhedsfaglige risikovurdering, at der ikke er øget risiko for at blive smittet med corona når man bader.

Dette gælder uanset om man bader i en svømmehal, en sø eller i havet.

I svømmehaller har kloret også en desinficerende effekt på virus.

Sundhedsmyndighedernes anbefalinger

Smitterisikoen når man bader den samme som ellers. Det betyder, at man ikke vil blive smittet gennem vandet men i stedet på grund af tæt kontakt med personer med virus.

Corona smitter gennem dråbesmitte, via host eller nys, eller gennem kontaktsmitte, for eksempel hvis man rører ved en overflade hvor virus er.

Vi man gerne bade skal man derfor tage de samme forholdsrejser som ellers (vaske hænder ofte, spritte af, begrænse fysisk kontakt, gøre rent og holde afstand).

Kilde: Miljøstyrelsen & Sundhedsstyrelsen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu