Mellemakt i mesterligaen

15. marts 2013 15:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mellemakt i mesterligaen
Billede mangler

Tre flade med leverpostej og en enkelt spegepølsemad med remoulade og ristede løg. Sådan kan den kommende kvartfinalerunde i fodboldens Champions League beskrives. Alt efter smagsløg og øjnene der ser.

Fredag blev der trukket lod i mesterholdenes turnering i UEFA’s hovedkvarter i Schweiz. Her kan de kampe, som det engelske midtbanekoryfæ Steve McManaman hev op af bowlen, bedst betegnes som bred metervare. Favoritterne undgik stort set alle hinanden, og resultatet blev en runde, hvor i hvert fald de tre ud af fire kampe er uden den sprængfare der opstår, når ligeværdige giganter kolliderer.

FC Barcelona møder Zlatan Ibrahimovics nyrige arbejdsgiver, Paris Saint-Germain. Real Madrid slipper med to omgange mod Galatasaray, der slog sig videre efter et målrigt møde med Schalke 04. Den spanske overraskelse Málaga møder Borussia Dortmund, mens æren for rundens hovedkamp må tilfalde Bayern Munchen, der fik Juventus som den sidste bold oppe af glasbowlen.

En kamp, der rummer de mellem- og overtoner af ligeværdighed, formåen og individuel selvtillid der skal til, for at hæve sig over mængden i en spækket fodboldkalender. De medvirkende erkender selv, at de står med hovedforestillingen.

– Bayern er et af de sværeste mandskaber, vi kunne trække, men vi glæder os til de to kampe. Jeg tror, at Bayern minder meget om Antonio Contes (Juventus-træner, red.) hold på mange måder, og det er kun med til at gøre det endnu mere svært for os, siger Pavel Nedv¿d, sportsdirektør i Juventus, ifølge UEFA.com.

En der også glæder sig, er landsholdets assistenttræner. Peter Bonde kalder matchningen for ‘rundens kamp’, og ser frem til at se de tyske favoritter møde et godt sammenspillet Juventus-hold, der topper formen til forårets betydende kampe.

– Jeg vil betegne kampen som 50/50. Det er helt klart den mest åbne af de fire kampe, og det er ubetinget den kamp, jeg glæder mig mest til at se. Det er to af favoritterne og to lidt forskellige stilarter. Det bliver en meget, meget spændende kamp, siger Peter Bonde, der får medhold fra målræven Preben Elkjær, der ubetinget ser mestermødet som det fedeste stykke smørrebrød på tallerknen.

Ikke overraskende spår Elkjær, der besidder en velkendt forkærlighed for italienske fodboldhold, Bayern Munchen en svær holmgang med ‘den gamle dame’.

– De skal spille to gode kampe, for Juventus er sådan et hold, der er svære at slå. Og det er et hold, der aldrig taber på hjemmebane. Jeg synes, det er et meget lige opgør. De tre andre er der en rimelig klar favorit, men den der Bayern-Juventus bliver en meget spændende kamp. To hold, der fører deres ligaer og som normalt er i god form. Det er den helt store kamp i den her runde, lyder det fra Elkjær, der fungerer som ekspert for kanalen TV3+, der ejer Champions League-rettighederne i Danmark.

Der er dog stadig interessante elementer i de tre andre kampe. Angrebsstjernerne Zlatan Ibrahimovic og Lionel Messi står over for hinanden, når Paris Saint-Germain tager imod FC Barcelona i den første kamp. Det bliver ikke mindre interessant af, at svenske Zlatan tidligere smækkede lidt voldsomt med døren, da han forlod den spanske klub, der efter hans mening havde den uvane at bruge ham forkert og for lidt. Den slags forhistorie plejer at motivere angriberen ud over det sædvanlige.

Peter Bonde mener alligevel, at Qatar-finansierede PSG næppe overlever mødet med fodboldreligionens ypperstepræster fra FC Barcelona.

– Det er spørgsmålet, om de kan håndtere det. PSG har nogle store, store navne med vores svenske ven i spidsen, men jeg tror, Barcelona overkommer den opgave, forudser Morten Olsens assistent.

Peter Bonde udnævner tyske Borussia Dortmund til små favoritter mod Málaga. Det samme siger Preben Elkjær, der mener Málaga heldigt sneg sig videre fra mødet med Porto.

Lionel Messis evige rival, Cristiano Ronaldo, får chancen for at brillere mod tyrkiske Galatasaray, der utvivlsomt vil give den portugisiske stjerne en hed velkomst i Istanbul.

– Det er her, jeg ser den største favorit, selvom det er flot, at de har fået en del store stjerner i Galatasaray og præsteret fantastisk. Det bliver garanteret monstersvært at spille i Tyrkiet, men man må gå ud fra, at Real Madrid med sin internationale rutine må kunne håndtere det, siger Peter Bonde.

Fredag blev kvartfinalerne til Europa League også udtrukket. Her er der dækket op til følgende kampe: Chelsea-Rubin, Newcastle-Benfica, Tottenham-FC Basel og Fenerbache mod Lazio.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu