Menchov om dopinganklager: Michael Rasmussen lyver

7. marts 2013 19:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Menchov om dopinganklager: Michael Rasmussen lyver
Denis Menchov, da han kørte for Rabobank. Foto: Facebook.
Denis Menchov, da han kørte for Rabobank. Foto: Facebook.

Denis Menchov, da han kørte for Rabobank. Foto: Facebook.

Michael Rasmussen kastede noget af en doping-bombe, da han torsdag satte sig i vidneskranken i retten i Holland.

 

“Kyllingen” angav de tidligere holdkammerater i Rabobank Michael Boogerd og den russiske stjerne Denis Menchov, da han fortalte om, hvordan de tre i fællesskab rejste til Wien for at få blodtransfusion.

– Menchov, Boogerd og jeg brugte alle bloddoping, sagde Rasmussen blandt andet i vidneskranken.

Men nu tager Denis Menchov, der stadig er aktiv og kører for Katusha, til genmæle og hævder, at Michael Rasmussen lyver.

– Det er ikke sandt, sagde Menchov ifølge Reuters i Frankrig, hvor han forbereder sig til Paris-Nice.

– Jeg har ikke nogen kommentarer om doping, fortsatte den russiske rytter, der den eneste aktive af de tre nævnte.

En hollandsk journalist pressede Denis Menchov i samme forbindelse til at kommentere på hans forhold til Stefan Matschiner, der angiveligt koordinerede doping-forløbet. Han var agent for den tidligere rytter Bernhard Kohl, og stod angiveligt for at sikre let adgang til blodtransfusioner.

– Jeg kender ham ikke, sagde Denis Menchov.

– Hvis I vil tale om cykling, så svarer jeg gerne. Ellers har jeg ingen kommentarer til alt det andet, slog Dennis Menchov fast.

Denis Menchov har flere gange været under kraftig mistanke for doping, men har endnu aldrig indrømmet brug af præstationsfremmende midler. Derimod kom Michael Boogerd sin tidligere holdkammerat Michael Rasmussen i forkøbet, og indrømmede et dopingforbrug for blot få dage siden.

Michael Rasmussen indrømmede selv i februar, at han i sin aktive karriere brugte adskillige dopingmidler for at holde sig i toppen af international cykling. Herefter indgik han en aftale med antidopingmyndighederne, hvor han lovede at afsløre alt og alle. Han stoppede samtidig som aktiv rytter på cykelholdet Christina Watches Onfone.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu