ANNONCE

Meningsmåling: Danskerne vil have købesex

27. august 2012 02:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Meningsmåling: Danskerne vil have købesex
Billede mangler

Det skal være forbudt at købe seksuelle ydelser, mener regeringen. Danskerne er uenige – 67 procent er imod forbud.
 
Regeringens forslag om et forbud mod købesex, bliver afvist af et markant flertal af den danske befolkning. Det viser en meningsmåling, som Rambøll Analyse/Danmark har foretaget for Jyllands-Posten.
67 procent af befolkningen er imod et forbud mod købesex, mens kun 20 procent bakker op om regeringens forslag.
Justitsministeriet modtager inden længe et notat med de juridiske konsekvenser af et forbud mod købesex, og regeringen vil ifølge oplysningerne medtage det i lovprogrammet for det kommende folketingsår.
Og selvom forslaget mangler danskernes opbakning, så er det vigtigt at få gennemført, mener Socialdemokraterne.
– Jeg erkender, at der ligger en kæmpestor opgave i at få det her formidlet. Men vi skal sende et klart og tydeligt signal om, at det ikke er i orden at købe sex, fordi det er så negativt for kvinderne, siger ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff.
– Hvis vi sætter ind over for kunderne, hjælper vi de prostituerede, der ikke behøver at gå under jorden. Et forbud skal hænge sammen med en række sociale indsatser og politiindsatser, tilføjer han.
Socialdemokraterne bakkes op af Birgitte Graakjær Hjort, som landsformand for KFUK’s sociale arbejde. Arbejdet omfatter blandt andet værestedet Reden, der hjælper prostituerede.
– Vi er 100 procent for et forbud mod prostitution, fordi vi ser, at mennesker tager skade af det. Jeg har endnu til gode at snakke med én, der er kommet ud af det erhverv, og bagefter har syntes, at det var okay, siger hun til Jyllands-Posten.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu