ANNONCE

Menneskejagt i gang: Tre dræbt ved julemassakre

12. december 2018 06:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Et skyderi midt i den franske by Strasbourg har dræbt en person og såret yderligere tre.

Mindst tre mennesker er blevet dræbt i et skyderi tirsdag aften midt i den franske by Strasbourg, og 12 personer meldes såret i forskellig grad, oplyser den franske indenrigsminister, Christophe Castaner, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere forlød det i flere medier, at fire personer var døde, men det tal er altså blevet korrigeret. De sårede er kørt til det centrale hospital i byen, oplyste det regionale politi tidligere på aftenen i en pressemeddelelse.

Samtidig blev der allerede natten til onsdag indsat ekstra politi ved offentlige pladser og tæt befærdede områder i flere franske byer.

– Regeringen har nu besluttet at hæve trusselsniveauet til højeste beredskabsniveau, og det betyder øget kontrol med alle grænser, siger Christophe Castaner.

Menneskejagt

Skyderiet begyndte tirsdag aften omkring klokken otte, da en person åbnede ild på gaden Rue des Orfèvres i centrum af byen, der ligger tæt på den tyske grænse. Indenrigsministeriet oplyser, at den formodede gerningsmand er identificeret, og at personen i forvejen var kendt af politiet. Ifølge nyhedsbureauet AFP’s oplysninger skulle gerningsmanden have været anholdt tirsdag morgen.

Flere kilder rapporterer, at den mistænkte er 29 år gammel. Ifølge Reuters er personen også kendt af myndighederne som en formodet trussel mod den offentlige sikkerhed. Politiet oplyste tirsdag aften – cirka to timer efter hændelsen – at det havde udvekslet skud med gerningsmanden.

En menneskejagt på den sårede gerningsmand er indledt, og derfor er militæret til stede i byen, der blandt andet huser Europa-parlamentet og dermed er hjem for flere danske politikere. Skyderiet skete i nærheden af byens ikoniske julemarked, der er velbesøgt af turister.

Til den franske tv-station BFM fortæller Strasbourgs borgmester, Roland Ries, at gerningsmanden formåede at komme ind en sikkerhedszone, der omringer julemarkedet. Derfra åbnede han ild. Franske myndigheder har stadig ikke slået fast, hvad motivet for angrebet er.

Lockdown

Jens Rohde fra De Radikale stod tirsdag aften midt i begivenheden. Han var ude at spise med sin familie, da episoden fandt sted tæt ved. Efterfølgende blev gæsterne på restauranten låst inde i sikkerhed. Jens Rohde gik i mellemtiden ud i en gyde for at tale i telefon, og der blev han holdt i en time af antiterror-soldater, imens han stod alene.

– Jeg måtte ikke bevæge mig ud af stedet, men nu er jeg så blevet sluset ind på restauranten af to mænd, for de kunne godt se, at jeg var ved at blive kold. Jeg så desværre mennesker, der lå sårede under tæpper. Man kunne hele tiden høre små eksplosioner. De har formentlig skulle sprænge en lille mur, for at se om de kunne fange gerningsmanden, men det ved jeg jo ikke, siger han.

Jens Rohde fortæller, at man grundet tidligere angreb har lavet en sikkerhedstråd til de danske medarbejdere i Europa-Parlamentet, hvor de kan kontakte hinanden og meddele, at de er i sikkerhed.

Alle har meldt sig i god behold. Flere af de andre danske EU-parlamentarikere har været på Twitter for at kommentere hændelsen.

Fakta

Klokken 06.25: Det ved vi om skyderiet i Strasbourg

Mindst tre personer er tirsdag aften blevet dræbt, mens flere er såret i et skyderi i Strasbourg.

Skyderiet skulle være foregået nær byens ikoniske julemarked, der er velbesøgt af turister.

Her følger et overblik over skyderiet:

* En person åbnede ild i centrum af byen cirka klokken 20 på gaden Rue des Orfèvres i Strasbourg.

* Tre personer er meldt dræbt. 12 er såret, heraf seks alvorligt. Det bekræfter det franske indenrigsministerium til AFP.

* Politiet oplyser tirsdag aften, at man har udvekslet skud med gerningsmanden.

* Den mistænkte gerningsmand er 29 år gammel og er født i lokalområdet. Ifølge Reuters har personen været i fransk politis søgelys igennem længere tid som en formodet trussel mod den offentlige sikkerhed.

* Den mistænkte skulle have været på S-listen, fransk politis overvågningsliste over mulige ekstremister.

* Den franske anklager for antiterrorisme oplyser, at der er blevet åbnet en undersøgelse af skyderiet, der efterforskes som mulig terror.

Kilder: Det franske indenrigsministerium, fransk politi, AFP, Reuters, Ritzau

Det danske Udenrigsministerium advarede tidligt i forløbet danske statsborgere i Strasbourg om at undgå bymidten helt.

Onsdag skriver ministeriet:

Skudepisode i Strasbourg 11.12.: Gerningsmanden er stadig på fri fod og bliver jagtet af politi og militær, der er massivt tilstede i byen. Forvent forsinkelser i offentlig transport mv. Vær opmærksom og følg myndighedernes anvisninger.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu