Mere besværligt at få udenlandske forskere til Danmark

25. januar 2013 04:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mere besværligt at få udenlandske forskere til Danmark
Billede mangler

På trods af regeringens forsikringer om det modsatte er det blevet dyrere og sværere at få udenlandske forskere til landet.

 

Regeringens reformer på udlændingeområdet har givet flere regler og gjort det sværere at få udenlandske forskere til Danmark fra lande uden for EU.

I 2011 sagde Margrethe Vestager (R) ellers til DR Nyheder, mens hun stadig sad i opposition, at det omstridte integrationsministerium havde stået for »manglende oplysning, vildledning og ulovlig sagsbehandling« og lovede at gøre det lettere for virksomheder at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til Danmark og forenkle regler og administration på området.

Men det er ikke sket, hvis man spørger Danmarks Tekniske Universitet.

– Det overrasker os, at der er kommet flere regler. Vi er som universitet i forvejen reguleret, sådan at vi ikke ansætter medarbejdere på ringere vilkår end dem, som er aftalt på ansættelsesområdet. Og dokumentationskravene bliver derfor opfattet som mistillid, der gør det mere besværligt både for os og for de udenlandske forskere, vi forsøger at tiltrække, siger Annette Juel Baunsgaard fra DTU til Information.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu