Mere dundertale til EU fra Cameron

24. januar 2013 13:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mere dundertale til EU fra Cameron
Den britiske premierminister, David Cameron. Foto: Facebook.
David Cameron

Den britiske premierminister, David Cameron. Foto: Facebook.

På andendagen for premierminister David Camerons kritiske EU-tale var briten igen på talerstolen under topmøde i Schweiz med budskabet om en langt mindre centraliseret union.

 

– Lande i Europa har hver sin historie og tradition samt deres egne institutioner. De vil bevare deres suverænitet og deres evne til at foretage egne valg. At forsøge at tvinge medlemslande til at være med i en centraliseret, politisk union vil være en stor fejltagelse for Europa, og Storbritannien vil ikke være en del af det, lød det fra premierministeren ifølge Reuters på konferencen, der tæller både politiske- og erhvervsrelaterede topledere.

Udmeldingen kommer dagen efter, at Cameron sendte chokbølger igennem det europæiske systemved at melde ud, at han inden udgangen af 2017 ønsker en britisk folkeafstemning om, hvorvidt landet skal blive i den europæiske union.

– På alle de væsentlige områder som konkurrenceevne, terrorbekæmpelse og klimaforandringer er Storbritannien en aktiv spiller i Europa, og det er den slags samarbejde, vi har brug for. Men en mere og mere centraliseret, politisk union? Ikke til mig, ikke til Storbritannien, sagde han onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu