Mere end 26.000 savnes i Mexico

27. februar 2013 00:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mere end 26.000 savnes i Mexico
Billede mangler

MEXICO: Mere end 26.000 mennesker er forsvundet i Mexico i løbet af de seneste seks år, hvor volden er steget, samtidig med at landets regering har slået hårdt ned på narkokarteller.

 

Det svimlende tal blev offentliggjort af Mexicos indenrigsministerium tirsdag ifølge CNN. Myndighederne har dog ikke oplysninger om, hvor mange af de forsvundne personer, der er forbundet med organiseret kriminalitet.

De 26.121 forsvindinger har fundet sted under tidligere præsident Felipe Calderons seksårige embedsperiode, der sluttede 1. december sidste år, hvor Enrique Pena Nieto overtog præsidentembedet.

Nietos regering har siden nedsat en særlig arbejdsgruppe, der har til formål at finde de forsvundne personer, oplyser Lia Limon, vicegeneralsekretær for retlige anliggender og menneskerettigheder i indenrigsministeriet, ifølge CNN.

Frigivelsen af de offentlige statistikker kommer få dage efter, at en rapport fra Human Rights Watch oplyste, at mexicanske sikkerhedsstyrker havde at gøre med mindst 149 menneskers forsvinden under Calderons ledelse.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu