ANNONCE

Mere end 500 bilister kørte i fælden

24. november 2020 17:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Bilisterne kan nu se frem til en bøde.

Mere end 500 bilister kørte i fælden
Politiets indsats førte til flere sigtelser. Genrefoto: Elo Christoffersen.

I den forgangne uge gennemførte politiet landet over en landsdækkende målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken. Nu er tallene gjort op, og Rigspolitiet skriver i en pressemeddelelse, at 550 bilister står til en bøde for at benytte håndholdt mobil under kørsel.

Politiet holder øje med, hvad bilister giver sig af med, når de kører bil, fordi visse handlinger er ulovlige, og fordi uopmærksomhed er blandt de hyppigste årsager til uheld i trafikken.

Når du er uopmærksom

Undersøgelser viser, at uopmærksomhed kan være årsagen til en tredjedel af alle uheld, ifølge politiet, og bilister er uopmærksomme på mange måder. Vi er uopmærksomme, hvis vi læser dokumenter, piller ved bilens GPS eller bruger den håndholdte telefon.

Politiets indsats i uge 47 støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne “Kør bil, når du kører bil,” såvel som Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan.

”Når vi bevæger os rundt i trafikken, er det meget vigtigt, at vi er opmærksomme og viser hensyn overfor alle de andre trafikanter. I sidste ende drejer det sig om, at vi alle kommer hele hjem”,  siger Christian Berthelsen, politiassistent, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser, at man i løbet af uge 47 sigtede for blandt andet disse lovovertrædelser:
550 for at benyttet håndholdt kommunikationsudstyr
73 for manglende brug af sikkerhedssele
63 for kørsel frem for rødt/gult lys

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu