ANNONCE

Mere end 800 klip uddelt i kæmpe kontrol

23. september 2020 13:32 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den seneste uge har politiet landet over haft fokus på uopmærksomme bilister.

I uge 38 har politikredsene landet over holdt et ekstra vågent øje med uopmærksomme bilister.

Det har resulteret i over 800 klip i kørekortet.

Sådan skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

I galleriet kan du se, i hvilken politikreds flest uopmærksomme bilister er blevet taget.

Fra mandag den 14. september til og med søndag den 20. september 2020 har uopmærksomme bilister i trafikken været et særligt fokuspunkt for politiet landet over.

Det har resulteret i 844 sigtelser, og de kan nu se frem til at modtage en bøde.

Årsagen til, at politiet slår hårdt ned på uopmærksomme bilister, er, at det er meget farligt at koncentrere sig mere om sin mobil, GPS, vandflaske eller hvad som helst andet, end at orientere sig i trafikken.

– Uopmærksomhed i trafikken koster liv, og mange trafikanter har alt for travlt med andre ting, når de færdes i trafikken. Vi skal blive meget bedre til at være tilstede i trafikken, i stedet for at have fokus på mobiltelefoner, fragtbreve, GPS eller hvad der nu ellers frarøver os vores opmærksomhed, udtaler Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

– Et øjebliks uopmærksomhed kan betyde, at du selv eller et andet menneske ikke kommer hjem til sin familie igen – det er ikke det værd.

Faktisk kan uopmærksomhed være en årsag i en tredjedel af alle ulykker.

En indsats som den politikredsene har bedrevet den seneste uge skal være med til at sætte fokus på med til at nedbringe distraktion som årsag til ulykker.

Politiets råd for at undgå uopmærksomhed i trafikken er at glemme mobilen, når man kører. Holde ind til siden hvis den absolut skal bruges eller hvis du skal pille ved din GPS.

Kig ligeud, selv om der er passagerer, du snakker med. Bed dem om at åbne din vandflaske, ændre GPS eller andet, der kunne distrahere dig.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik koster det en bøde på 1500 kroner, samt 500 kroner til Offerfonden, hvis man bliver taget. Desuden blev det i 2019 vedtaget, at det også koster et klip i kørekortet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu