Mere end bare et klubskifte

30. januar 2013 18:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mere end bare et klubskifte
Billede mangler

Han trækker overskrifter – mange overskrifter. For sit fodboldspil, men i særdeleshed også for alt det, der intet har med fodbold at gøre. For det vilde liv uden for stadion, der kaster skygger hen ad grønsværen. Mario Balotellis skifte fra Manchester City til AC Milan er mere end et klubskifte, for det gør hele den institution, italiensk fodbold er, mere seværdig.

 

»Det er vigtigt for italiensk fodbold at få en spiller som ham.«

Sådan lyder ordene fra Asger Hedegaard, der er journalist og forfatter med stort kendskab til italiensk fodbold.

»Der er ret få verdensstjerner tilbage, hvis man sammenligner med for 10-15 år siden i Italien, hvor ligaen stadig var fuld af store verdensstjerner med appel uden for Italien, som det nu er tilfældet i Premier League og La Liga. Så selvom skiftet også vil tage en masse skandaler med sig, er det rigtig godt for italiensk fodbold,« siger Asger Hedegaard.

Han mener også, at Balotelli kan få den opmærksomhed i Italien, som han forgæves søgte i England.

Ballademager til halv pris

Tirsdag bekræftede den italienske storklub, AC Milan, at man har skrevet kontrakt med Mario Balotelli. Dermed forlader den 22-årige angriber de engelske mestre i Manchester City, som lader italienskfødte Balotelli gå for 20 mio. euro – 18 mindre, end klubben først ønskede.

At AC Milan får næsten 50 procent rabat på en spiller er et særsyn i topfodbold, men også et tegn på, at Manchester City havde fået nok. Den ene skandale har afløst den anden under Balotellis ophold i Manchester City, der begyndte i 2010. Senest han gjorde sig uheldigt bemærket, var tidligere på måneden, hvor uoverensstemmelser mellem ham og Manchester City-manager Roberto Mancini endte i slagsmål. Altså har interessen for at komme af med Balotelli været stor i den engelske klub, hvilket også afspejler sig i prisen, angriberen nu er blevet købt for, mener Mikkel Bichoff, der kommenterer engelsk fodbold på 6’eren og selv tidligere har spillet for Manchester City.

Attitudeændring er nødvendigt

»Jeg tror, Manchester City var desperat for at komme af med ham. Det slagsmål, han havde med Mancini, var dråben. Hans præstationer på banen har ikke kunnet måle sig med den opmærksomhed, han har fået uden for banen, så hvis nogen kommer til at savne ham, er det kun journalisterne,« siger Mikkel Bischoff.

Han mener desuden, at det kræver en del af Balotelli selv, hvis han skal blive en succes i Italien.

»Hvis han kan ændrer den attitude, han havde i Manchester City, så har han talentet til at blive en god angriber i Serie A. Men det tvivler jeg på, at han gør,« siger Bischoff.

Asger Hedegaard ser dog en åbning for Balotelli i Italien.

»Han kommer til et AC Milan, som er under genopbygning. De har ikke så mange store profiler, og Balotelli kommer til at spille ved siden af Stephan El Shaarawy, der er topscorer i Serie A. De to bliver fremtidens mænd i AC Milan. På den måde får han den stjernestatus, som han så gerne vil have. Han bliver helt klart den, som alle kommer til at tale om, ikke bare i AC Milan, men i hele Italien. Det var han ikke i England. Der var han bare én blandt mange,« siger Hedegaard.

Balotelli skifter med øjeblikkelig virkning til AC Milan på en kontrakt, der løber indtil 2017. B

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu