Mere Laudrup-succes: Sen Swansea-sejr

2. marts 2013 18:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mere Laudrup-succes: Sen Swansea-sejr
Billede mangler

Alligevel lykkedes det Swansea at snige en smal sejr hjem på 1-0, efter indskiftede Luke Moore slog til og udnyttede klodset forsvarsspil fra Newcastles side til at sætte kampens enlige scoring i nettet i det 86. minut.

Med de tre point på Premier League-kontoen har Michael Laudrup & co. allerede nu indfriet sæsonmålsætningen om at nå 40 point, hvilket den danske manager hele tiden har haft som pejlemærke i forhold til at sikre klubben endnu en sæson i den bedste række. Der var på forhånd spekuleret i, om Swansea kunne finde det rette mentale spændingsniveau til kampen, efter waliserne i søndags vandt klubbens første titel nogensinde.

Og det kunne godt se ud som om, at spillerne ikke helt var i det nødvendige gear til Premier League-kampen mod Newcastle, der kæmper for at komme få luft til nedrykningsstregen. Swansea formåede i hvert fald ikke at få gang i det polerede og hurtige spil, som Michael Laudrups tropper har imponeret stort med indtil videre i sæsonen.

Godt nok var Swansea det bedste hold på banen i første halvleg, men Newcastle havde held til slå walisernes spil i stykker med meget hårdt og kontant spil, og det bekom tydeligvis ikke hjemmeholdets spillere vel. Swansea kom frem til et par store chancer, blandt andet blev et forsøg fra Ashley Williams reddet på selve målstregen, men generelt havde Swansea svært ved at åbne et kompakt Newcastle-mandskab, som stort set udelukkende koncentrerede sig om at opretholde en solid defensiv i første 45 minutter.

Det ændrede sig imidlertid i anden halvleg, hvor Newcastle pludselig spillede langt mere direkte og begyndte at investere i den offensive del af spillet. Det gav store chancer til Newcastle, men Swansea reddede stormen af takket være målmand Rob Elliot, som stod en god kamp. Og i slutfasen lykkedes det altså waliserne at snyde Newcastle, da Moore tæt på mål sparkede bolden i kassen og blev matchvinder.

Med sejren kravler Swansea op på syvendepladsen i Premier League. Michael Laudrups mandskab kan dog blive overhalet af Liverpool, hvis Daniel Aggers klub senere lørdag får point i deres kamp mod Wigan.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu