Mere sne rammer Danmark

16. marts 2013 11:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mere sne rammer Danmark
Billede mangler

Selv om vi allerede er midt i marts måned, er der ikke noget, der tyder på forår lige foreløbig. Og lørdag tager snevejret igen fat over Danmark.

 

»Det er begyndt at sne i Sydvestjylland, og den breder sig i løbet af dagen videre mod øst og nord. Og vinden tiltager, den bliver jævn til hård mange steder og med temperaturer omkring frysepunktet, så det vil betyde, at det føles rigtig koldt, omkring en 15 graders frost,« siger DMIs vagtchef Steen Rasmussen lørdag formiddag.

På Bornholm og det sydlige Sjælland kan man dog enten glæde eller ærgre sig over, at man højst sandsynligt ikke får del i de hvide fnug i denne omgang.

»Tendensen er nok, at det mest bliver i den nordlige og vestlige del af landet,« siger Steen Rasmussen.

Når vi kommer ud på aftenen, vil sneen dog slippe fra sydvest, så omkring midnat ventes snefaldet også at være overstået på Sjælland.

»Så bliver det en nat med god, kraftig sydøstenvind og skyet vejr de fleste steder uden sne af betydning,« siger meteorologen.

Og prognoserne viser fortsat, at vi godt kan regne med mere sne i næste uge – ikke mindst tirsdag.

»Timingen er endnu lidt usikker. Om det er noget, der starter mandag aften eller først om natten. Men det kommer sydfra, så Bornholm og Lolland-Falster er dem, der bliver ramt først,« siger Steen Rasmussen.

Og det kan godt blive voldsomt, lyder det:

»Der er meget, der tyder på, at det bliver en decideret snestorm.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu