ANNONCE

Merkel og Sarkozy sætter fart på euro-redning

9. januar 2012 16:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Merkel og Sarkozy sætter fart på euro-redning
Billede mangler

EU’s medlemslande skal blive enige om en ny euro-finanspagt inden den 1. marts. Formålet er at sætte fart i forhandlingerne om en ny europagt, så EU hurtigere kan rette op på den økonomiske krise, unionen befinder sig i.
Det oplyste den tyske kansler, Angela Merkel, og den franske præsident, Nicolas Sarkozy, på et fælles pressemøde mandag eftermiddag, skriver Reuters.
Statslederne slog på samme pressemøde fast, at medlemslandene både skal betale hurtigere og mere til redningsfonden ESM, som skal fungere som sikkerhedsnet for økonomisk trængte EU-lande.
Desuden skal EU-landene skabe et bedre samarbejde om jobvækst blandt andet ved at tage lære af hinandens succesrige metoder på en mere opsøgende måde end tidligere.
De europæiske pengefonde bør også ændre fokus, så de også fokuserer mere på at skabe arbejdspladser, lød det fra Merkel og Sarkozy.
Regeringslederne fra Tyskland og Frankrig slog også endnu et slag for indførslen af den såkaldte Tobin-skat, som er en foreslået beskatning af finansielle transaktioner, som er designet til at skabe mere ro på international spekulation i økonomiske investeringer.
“Både Frankrig og Tyskland opfatter en transaktionsskat som den rigtige beslutning, og vi vil fortsætte med at køre kampagne for den,” sagde Angela Merkel ifølge Reuters.
Kilde: Reuters

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu