ANNONCE

Merkel tvivler på redning af Grækenland

26. januar 2012 07:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Merkel tvivler på redning af Grækenland
Billede mangler

For første gang sår Tysklands kansler, Angela Merkel, åbent tvivl om Europas muligheder for at redde Grækenlands kriseramte økonomi.
På trods af redningspakker i milliardklassen, har det ikke været muligt at rette afgørende op på Grækenlands økonomi, siger Angela Merkel i et interview med The Guardian.
“Trods alle de bestræbelser, der er foretaget, er det hverken lykkedes grækerne selv eller det internationale samfund at stabilisere situationen,” siger Angela Merkel i interviewet.
Den tyske kansler tror dog fortsat på, at euroen kan reddes, og det har førsteprioritet. Det skal ske ved at gennemføre en finanstraktat, som sætter juridisk bindende lofter over eurozone-landenes gældslofter og giver mulighed for at straffe dem, der bryder grænser.
“Vi vil kun være i stand til at styrke vores fælles valuta, hvis vi koordinerer vores politikker tættere og er parate til gradvist at give mere magt til EU. Hvis vi lover en masse omkring gældsnedbringelse og sund budgettering, er det nødvendigt, at de ting kan blive tvunget igennem eller blive bragt for retten i fremtiden,” siger Angela Merkel.
Den bedste vej ud af krisen er dog ikke gennem restriktioner og regler, pointerer Angela Merkel. Hun peger i stedet på, at de europæiske lande bør koordinere deres jobskabelsesindsats.
Kilde: The Guardian

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu