Mern: Plejeforældre idømt hårde straffe

17. april 2012 14:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mern: Plejeforældre idømt hårde straffe
Billede mangler

2 år og seks måneder så længe skal faderen i fængsel. Moderen får to års fængsel.
Det afgjorde retten i Nykøbing Falster i dag.
Tre måneder er der gået siden den første afhøring. I alt er mere end 30 vidner blevet afhørt i den omfattende sag om vold og vanrøgt mod ni børn, der var anbragt hos plejefamilien i Mern i perioden 1990 til 2010.
Anklageskriftet fylder ni sider, og det er fyldt med grusomme tilfælde af grove overgreb, afstraffelser og voldshandlinger.
I 16 af punkterne i anklageskriftet står begge plejeforældre tiltalt, mens fire forhold kun gælder faderen.
Gennem hele retssagen har de to tiltalte plejeforældre, en 60-årig mand og hans 54-årige hustru, mødt troligt op i retsbygningen i Nykøbing Falster.
Flere gange under afhøringerne af de tidligere plejebørn har det tiltalte ægtepar været tvunget til at forlade retssalen og lytte til vidneforklaringerne i et tilstødende lokale. Det er sket fordi mange af de afhørte stadig er under 18 år og stadig har meget svært ved at blive konfronteret med deres fortid.
Allerede tilbage i 2003 gik et plejebarn til politiet. Drengen, der var flygtet fra familien, fortalte, hvordan faderen i familien havde afstraffet ham med knytnæveslag i ansigtet, fordi et toilet var tilstoppet under en sommerhustur. Slaget kostede ødelagt tandbøjle og briller på drengen, der den gang var blot 13 år.
Der kom ikke noget ud af anmeldelsen, og derfor var det først i 2010, at den egentlige sag og efterforskning blev indledt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu