Messerschmidt frygter en »fup-rabat«

8. februar 2013 13:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Messerschmidt frygter en »fup-rabat«
Billede mangler

EUs ledere har natten til fredag forhandlet intenst om det fremtidige EU-budget, og efter at have fået bevilget en lur fredag formiddag er forhandlingerne nu genoptaget. Meget tyder på, at Danmark får sin EU-rabat på omkring en milliard kroner, men hvordan statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har fået den i hus, er fortsat uklart. Og det bekymrer EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF).

 

»Det væsentlige er, at Danmark kommer til at betale mindre til EU fremover og ikke, at der bliver en eller anden teknisk omfordeling mellem medlemslandene. I 2012 betalte Danmark 19.6 milliarder kroner til EU-budgettet, og derfor må man gå ud fra, at Danmark fremover kan nøjes med 18,6 milliarder kroner, hvis der er tale om en rabat på en milliard kroner. Men det kan vi ikke få klarhed omkring fra regeringen, siger Morten Messerschmidt til Berlinsgke Nyhedsbureau.

Han anerkender, at regeringen har gjort et godt stykke arbejde, hvis den efterhånden meget omtalte rabat er en realitet. Men kun hvis der bliver tale om en reel reduktion i Danmarks bidrag.

»Det er godt, hvis Danmark skal betale mindre til EU, men det undrer mig, hvorfor man ikke kan få et klart svar fra regeringen, herunder især Socialdemokratierne, om det rent faktisk er tilfældet. Det kan jo indikere, at der ligger noget i aftalen, som man helst ikke vil ud med. Derfor er min glæde over en eventuel rabat en smule tilbageholdende,« siger Messerschmidt og minder om, at regeringen allerede har brugt pengene til skattelettelser:

»Jeg frygter, at det her bliver en »fup-rabat«, som i virkeligheden bare dækker over nogle tekniske ændringer i budgettet og dermed ikke medfører, at danskerne skal betale mindre til EU. Det er jo væsentligt at huske på, at regeringen i 2012 brugte den her milliard kroner på at lave skattelettelser med Venstre og Konservative, så hvis rabatten ikke bliver forhandlet hjem som en ren reduktion i det store regnestykke, så har man faktisk gennemført ufinansierede skattelettelser.«

EU planlægger blandt andet at skære i infrastruktur, hvilket kan betyde, at blandt andet Femern Bælt-forbindelsen, som Danmark planlægger sammen med Tyskland, kan miste noget af det tilskud, der ellers var forventet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu