Messerschmidt kræver handling efter dramatisk EU-maratonafstemning

14. marts 2013 02:43 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Messerschmidt kræver handling efter dramatisk EU-maratonafstemning
Billede mangler

EU: Onsdag blev en dramatisk dag i Europa-Parlamentet, da næstformanden, Georgios Papastamkos, besvimede efter en maratonafstemning i Strasbourg. Det får nu Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet Morten Messerschmidt (DF) til at kræve, at afstemningerne reduceres eller spredes ud over flere dage.

 

»Det er grotesk, at EU-parlamentet skal sidde i maratonafstemninger om hundredvis af ligegyldige ændringsforslag. Og det havde desværre den konsekvens i dag (onsdag, red.), at en af vores kolleger bukkede under og stadig er i kritisk tilstand,« udtaler Messerschmidt i en pressemeddelelse.

EU-parlamentets formand, Martin Schulz, opfordrede kort efter hændelsen medlemmerne til at overveje, hvorledes afstemningsmængden kan reduceres og sagde, at ulykken må få konsekvenser for det fortsatte arbejde i EU-parlamentet.

»Jeg giver sjældent Schulz ret i noget, men her har han faktisk ret. Mængden af beslutningsforslag i EU-parlamentet er vanvittig. Alene i dag var der op mod 800 ændringsforslag til landbrugsreformen. Hvis der ikke gøres noget, frygter jeg ikke for folks helbred, men jeg frygter især for, at folk ikke når at sætte sig ind i de emner, der diskuteres og vedtages,« lyder det fra Morten Messerschmidt.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu