Messerschmidt: Magten må tilbage til befolkningerne

23. januar 2013 12:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Messerschmidt: Magten må tilbage til befolkningerne
Billede mangler

David Camerons længe ventede EU-tale er et klart tegn på medlemslandenes stigende skepsis over for EU, mener DFs Morten Messerschmidt.

 

Dansk Folkepartis medlem af Europaparlamentet, Morten Messerschmidt (DF), er således ikke i tvivl om, at Camerons tale, der har været imødeset med spænding over hele Europa, vil få stor betydning. Talen sender et kraftigt signal, siger DF-politikeren.

– Camerons tale er et klart eksempel på, at den stigende EU-skepsis i medlemslandene virker. Det er utroligt opløftende, at regeringslederne nu bliver nødt til at forholde sig til befolkningernes stemme, siger Messerschmidt i en skriftlig kommentar til talen.

I sin tale forklarede Cameron, at han vil arbejde for, at briterne senest ved udgangen af 2017 skal i stemmeboksene for at sige »ja« eller »nej« til, om de stadig vil være med i EU-samarbejdet.

Ifølge Messerschmidt var det en presset Cameron, der har åbnet for en folkeafstemning.

– David Cameron er presset til at foreslå denne afstemning, og det varsler også et håb for Danmark. EU-partierne må indse, at danskerne er skeptiske til projektet og må komme befolkningen i møde, forklarer han.

Ifølge Morten Messerschmidt kan regeringen i Danmark ikke ignorere udmeldingen fra Storbritanniens premierminister.

– Magten må tilbage til befolkningerne, og EU-partierne må acceptere den EU-skepsis, som for tiden vokser blandt andet i Danmark, forklarer han.

– Regeringen må lade sig inspirere af David Camerons bramfri tale om, at magten skal tilbage til medlemslandene. At medlemslandene skal inddrage befolkningerne mere ved folkeafstemninger, i stedet for konstant at give EU mere magt uden folkeafstemninger, udtaler Morten Messerschmidt.

Europaminister Nicolai Wammen (S) har allerede onsdag afvist, at Danmark skal vende EU ryggen.

– Vi tror på, at Danmarks interesser er bedst tjent ved, at vi er så tæt på beslutninger i Europa som muligt, siger Wammen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu