ANNONCE

Messerschmidt tiltalt for misbrug

15. april 2021 13:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

DF-politikerens sag handler om misbrug af 100.000 kroner

Messerschmidt tiltalt for misbrug
Morten Messeschmidt, DF. Arkivfoto: Ritzau Scanpix.

DF-politiker Morten Messerschmidt tiltales i sag om misbrug af 100.000 kroner som følge af den såkaldte Meld- og Feld-sag.

– Som forsvarer for Morten Messerschmidt kan jeg oplyse, at jeg dags dato er blevet orienteret om, at Søik ønsker Folketingets samtykke til, at min klient tiltales for at have opnået uberettiget støtte til en sommerkonference i Skagen i 2015, meddeler advokat Peter Trudsø.

Han tilføjer, at beløbet 98.835 kroner nævnes i anklageskriftet.

Det var tilbage i august 2016, at den daværende EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) blev meldt til politiet for muligt svig med offentlige midler i Meld og Feld – henholdsvis en alliance af partier i EU og en fond.

Siden har sagen været undersøgt af EU’s kontor til bekæmpelse af svig, Olaf, og af Bagmandspolitiet, Søik.

Udskudt gang på gang

Adskillige gange har politiet udskudt en afgørelse.

Først lød det, at der ville komme en afklaring ved udgangen af 2020.

Så hed det sig, at det ville ske i første kvartal af i år. Senest har Folketingets retsudvalg fået at vide, at spørgsmålet om tiltale ventes afgjort i første halvår. Det er det således også blevet.

Morten Messerschmidt er næstformand for Dansk Folkeparti og medlem af Folketinget. Han går sammen med sin advokat efter at blive frifundet for anklagen.

– Morten Messerschmidt ser frem til at få sagen afsluttet så hurtigt som overhovedet muligt. Jeg forventer naturligvis en fuldstændig frifindelse, siger Peter Trudsø.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu