ANNONCE

Mesterbagere: De har vundet Den store bagedyst

9. december 2019 22:52 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den store bagedyst må siges at være en succes. Med sig bringer programmet et hav af vindere.

Netop som Den store bagedyst igen er ovre, er det en god anledning til at se tilbage på programmets historie.

Den store bagedyst har siden dets premiere i 2012 udklækket mange vindere. I galleriet ovenfor kan du se alle vindere af programmet.

Artiklen fortsætter efter videoen

Hende, der løb af med sejren i sæson 1 af Den store bagedyst, hvad på daværende tidspunkt ikke forstået, hvor stor en ting Den store bagedyst ville blive.

Et nyt bagekoncept på tv

I 2012 ville Danmarks Radio prøve et nyt koncept af, som kanalen havde set på britisk tv. Her samledes en gruppe amatørbagere om forskellige udfordringer indenfor bagværk.

Med et blev det noget, DR ville prøve af. Da Nana Sefeld Dalby – dengang Frolov – allerede år forinden havde interesseret sig for kagekonstruktion, var hun allerede et kendt ansigt i bloggeruniverset, der var dedikeret til bagværk.

Og det var her muligheden for medvirken i programmet bød sig.

– En caster havde på en måde infiltreret et af de der kageforum, og der blev vi spurgt, om vi ville komme til casting på et bageprogram, fortæller Nana Sefeld Dalby til Newsbreak.dk.

Hvem gider at se det?

Selv om Nana Sefeld Dalby selv fandt kage og alt hvad der dertilhører interessant, så kunne hun ikke forestille sig, at programmet ville få mange seere.

– Jeg blev inviteret til en casting i Aarhus. Efterfølgende kom jeg til flere castings, indtil antallet af deltagere var skåret ned, så blev jeg ringet op og spurgt, om jeg ville deltage, siger Nana Sefeld Dalby og fortsætter:

– Udover at jeg tænkte, at det ville være sjovt, tænkte jeg også: Hvem har lyst til at se det her program?

Troede ikke hun ville vinde

Det var lidt af en overraskelse, da Nana Sefeld Dalby havde kæmpet sig hele vejen til finalen, hvor hun blev udråbt som vinder af sæson 1 af Den store bagedyst.

– Jeg havde ingen fornemmelse af, at det var mig, der skulle vinde. Der var mange, der var bedre til at bage end mig, da programmet startede. Jeg havde for eksempel aldrig lavet en tærte før eller kogt en kagecreme, siger Nana Sefeld Dalby.

Medvirkenden i Den store bagedyst ændrede Nana Sefeld Dalbys liv, og hun skrev sig ind i historiebøgerne ved at være den første vinder af Den store bagedyst. Siden har flere vindere fulgt trop.

Du kan se alle vinderne af Den store bagedyst gennem tiden i galleriet ovenfor.

Vinderne gennem tiden

Hvad Nana Sefeld Dalby dengang ikke vidste var, at Den store bagedyst blev en kæmpe succes. Siden hun vandt i 2012, er programmet fortsat fast inventar på DR.

Der er stadigvæk tusindvis af seere, der kigger med, når årets vinder af Den store bagedyst skal kåres.

På trods af, at der over de mange sæsoner er sket udskiftning i værter, dommerpanel og udfordringer, så kan der fortsat kun kåres en vinder.

I 2019 var det Frederikke Legaard, der gjorde Nana Sefeld Dalby, kunsten efter og vandt Den store bagedyst.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu