Metalformand: Jobmatch er “Paradise Hotel”

24. oktober 2012 21:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Metalformand: Jobmatch er
Billede mangler

Formand for Dansk Metal,Claus Jensen, mener at Danmarks Radio forklejner tusindvis af lediges desperate situation og laver fordummende reality tv.
 
DR slår plat på tusindvis af lediges ulykkelige situation og udnytter på usmagelig vis deres desperation for at få et job.
 
Sådan lyder det fra Dansk Metals formand Claus Jensen. Han revser tv-konkurrencen Jobmatch, der skal sendes som en del af Aftenshowet sidst i november.
 
– Folk, der er på vej til at gå fra hus og hjem, vil jo næsten gøre hvad som helst for at få et job. DR kunne jo ligeså godt udskrive en reality-konkurrence for nyrepatienter, der kan få en ny nyre, hvis de vinder, siger han.
 
Dansk Metal er et af de fagforbund, hvis medlemmer står til at blive ramt hårdt af dagpengestramningerne efter nytår. Derfor fik forbundet for nylig 2.000 tillidsrepræsentanter til at banke på døren til chefkontorerne og høre, om der kunne findes ekstra job. Den indsats gav sølle ti job.
 
På den baggrund er Claus Jensen ærgerlig over, at medlemmernes licenskroner går til at lave “Paradise Hotel” ud af deres problemer.
 
– At DR vælger at gøre så alvorligt et problem som folk, der falder ud af dagpengesystemet og mister deres forsørgelsesgrundlang, til reality tv, er usmageligt, siger Claus Jensen.
 
Flere har kritiseret DR’s program, endnu inden det er kommet på skærmen. Blandt andre arbejdsmarkedsforsker professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet, der har kaldt det fordummende.
 
Men redaktionschef på Aftenshowet Ole Rahbek Kristensen har svaret, at de har misset pointen. Programmet sætter mennesket og ikke jobbet i centrum ved at belyse de skjulte dele af jobsøgningsprocessen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu