Meteor-drøn udligner serie mellem Rødovre og Herning

3. marts 2013 19:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Meteor-drøn udligner serie mellem Rødovre og Herning
Billede mangler

Slagskuddet kom som et meteornedslag og sad i målhjørnet.

Andrej Chistjakovs sejrsmål fire et halvt minut før tid var kampens smukkeste detalje og en forløsning for Rødovre Mighty Bulls, som kvitterede til 1-1 i playoffserien mod Herning.

Michael Smidt vandt en faceoffduel og spillede pucken skråt tilbage til russiskfødte Andrej Chistjakov. Og værsgo, Lubos Pisar. Ligaens bedste målmand nåede ikke at reagere.

– Kanonstærkt af Michael at vinde faceoff. Det er en detalje, vi har trænet. Skønt, at det lykkes, siger en glad Andrej Chistjakov.

– Det var en lettelse, at vi ikke skulle ud i forlænget spilletid. Den er der ingen af os, der kan lide.

Matchvinderen er søn af legendariske Anatolij Chistjakov med fortid i Esbjerg og Rødovre og har arvet faderens speed og målnæse.

Han er født i Cheljabinsk, den russiske by, som i sidste måned kom på alles læber, da den blev ramt af en meteor.

Jeg ringede derover for at høre, hvad der var sket. Flere af vores venner fik smadret alle vinduer, men der skete ikke noget med vores tidligere hus, siger Andrej Chistjakov.

Den lynhurtige dansk/russiske forward kom til Rødovre i efteråret efter nogle sæsoner i russisk hockey og blev i grundserien noteret for otte mål og ti assist.

– Andrej er utrolig vigtig for os. I sådan en playoffkamp skal man have en hero. En mand, der kan gå ind og lave noget ekstraordinært, siger Michael Smidt.

– Vi spillede en god kamp over hele linjen, og i mine øjne er serien nu helt åben.

Også for Rødovre Mighty Bulls’ cheftræner, Brad Gratton, var sejren en lettelse.

– Playoff er noget helt andet end grundserien. Vi arbejdede hårdt for sejren og fortjente den, siger han.

Under kampen kom man ud for en grotesk situation i en afventende udvisning af en Herning-spiller.

En Rødovre-angriber spillede bagud omtrent fra Hernings baglinje, og pucken trillede hele vejen ned i et tomt Rødovre-mål, da Sebastian Dahm var på vej ud.

Undervejs havde pucken imidlertid snittet en Herning-stav, så selvmålet blev korrekt annulleret.

Rødovres canadiske back, Jeff Terminese, åbnede scoringen i powerplay i anden periode med et skud gennem tæt trafik foran Pisars mål, men Anders Poulsen kvitterede med 27 sekunder tilbage af anden periode, ligeledes i powerplay.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu