Meteoritsamlere valfarter til Sibirien

18. februar 2013 11:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Meteoritsamlere valfarter til Sibirien
Billede mangler

RUSLAND: Meteoritnedslaget over Uralbjergene fredag har fået forskere og meteoritsamlere til at valfarte til området i håb om at finde værdifulde stumper af meteoritten, skriver Ing.dk.

 

Ifølge det russiske nyhedsbureau Ria Novosti er der allerede fundet et stykke af meteoritten. Der er tale om en stenmeteorit med et jernindhold på omkring ti procent, som blev fundet ved et hul i en frossen sø. Stenstumpen skal højst sandsynligt navngives Chebarkul Meteoritten efter fundet ved Chebarkul-søen, oplyser Viktor Grohovsky fra Urals Federal University til Ria Novosti.

Meteoritten, der ramte det russiske Tjeljabinsk-område ved Uralbjergene fredag, menes at have haft en diameter på 15 meter. Op mod 1.200 mennesker kom til skade, da meteoritstykker ramte området og blæste vinduer ud af mange huse og bygninger. Ifølge Ria Novosti blev 52 personer indlagt på hospitalet som følge af skader, de pådrog sig ved meteorittens nedslag.

Meteoritsamleren Michael Farmer fra Tucson i Arizona planlægger ifølge Ing.dk at rejse til Rusland for at forsøge af finde flere fragmenter af meteoritten.

Flere ventes at følge i hans fodspor, da meteoritstykkerne er eftertragtede samlerobjekter. Michael Farmer forventer ifølge Ing.dk., at der i løbet af ganske få dage vil være mange stumper fra meteoritten på markedet. Værdien af stykkerne vil afhænge af deres sammensætning og hvor meget, der sættes til salg. En lille prøve kan koste tusindvis af kroner, mens store stykker kan løbe op i flere hundredetusinde kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu