Mette åben for Venstres førtids-krav

27. april 2012 15:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mette åben for Venstres førtids-krav
Billede mangler

En del af den kvarte million danskere, der lige nu lever af førtidspension, kan måske se frem til at få deres sager genåbnet.
Venstre vil – støttet af de konservative og Liberal Alliance – forpligte kommunerne til at opsøge den enkelte førtidspensionist med et tilbud om at genåbne sagen. Bagtanken er at få førtidspensionisterne til at opgive den livslange ydelse til fordel for et fleksjob.
Og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er ikke afvisende over for forslaget.
– Der kommer forslag fra organisationer, der kommer forslag fra politiske partier. Og jeg noterer mig dem alle sammen, og de indgår herfra og videre i forhandlingerne, siger hun.
Regeringen forhandler for tiden med de borgerlige partier om en reform af førtidspension og fleksjob. Regeringens udspil har været, at førtidspensionister skal have mulighed for at komme med i såkaldte ressourceforløb, hvor de måske kan hjælpes tilbage i job.
Men det skal altså være på førtidspensionistens eget initiativ. Selvom Venstres forslag derfor er betydeligt anderledes end regeringen, skyder Mette Frederiksen det ikke ned.
– Jeg har et bærende politisk ønske med denne her reform, og det er at sikre, at flere mennesker får mulighed for at få en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger hun.
Regeringens støtteparti, Enhedslisten, er ikke med i forhandlingerne. Derfor er oppositionen til højre helt central for, at reformen skal blive til noget.
Venstres beskæftigelsesordfører Ulla Tørnæs afviser, at der bliver tale om tvang.
– Vi vil ikke tvinge førtidspensionisterne. Vi vil tvinge kommunerne til at opsøge førtidspensionisterne, så de kan få en tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de har fået det bedre og ønsker at arbejde, siger Venstres beskæftigelsesordfører, Ulla Tørnæs til Avisen.dk.
Der er cirka 245.000 førtidspensionister i Danmark. Regeringen håber at kunne hente 1,9 milliarder kroner på reformen i 2020 og 3,5 milliarder kroner om året på længere sigt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu