Mette blev påkørt med vilje: -Jeg tænker kun på at stå på bremsen

12. januar 2018 12:23 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

25-årige Mette efterlyser sammen med politiet vidner, der har set, hvad der skete, da hun blev påkørt - sandsynligvis med vilje - på Falster.

En stille og rolig tur på Nykøbingvej fra Nykøbing og hjem til Nørre Alslev på Falster blev pludselig til en voldsom oplevelse for 25-årige Mette Rønnentoft og hendes mor. Ved et helleanlæg ved Ønslev gik det fuldstændig over gevind, da en bilist påkørte – sandsynligvis med vilje – Mettes Peugeot 406.

I sin udlægning af, hvad der skete på stedet i onsdags ved 12.45-tiden, lægger den 25-årige kvinde vægt på, at det hele opstod meget pludselig – og så alligevel ikke. For bilisten, der påkørte Mette, havde udvist noget utålmodig adfærd gennem længere tid, siger hun.

– Vi kører i en 80 kilometer i timen-zone, så jeg kører 80 kilometer i timen i retning mod Nørre Alslev, og jeg kan bare mærke, hvordan en bagvedkørende Volkswagen presser mig og forsøger at tvinge sig forbi, men han kan ikke overhale på grund af modkørende. Det går først helt galt, da vi når til, at hastighedsgrænsen skifter til 60, fortæller Mette Rønnentoft til Newsbreak.dk fredag.

Ondt i nakken

Ud over, at Mettes mor har fået lidt ondt i nakken, sker der ikke de to kvinder noget, da deres bil bliver påkørt. Peugeoten får skader på kølergitter, tågelygte, og nummerpladen sidder løs. Alligevel har oplevelsen sat sine spor hos den unge kvinde.

– Jeg synes ikke, det er rart. Specielt ikke fordi jeg har set ham på vejene siden. Jeg kan kende bil og nummerplade, fortæller hun. Episoden er meldt til politiet, der også har fået oplyst registreringsnummeret.

En anden vigtig pointe er – for Mette – naturligvis, at hun nu står med en skadebehæftet bil, som hun egentlig godt vil have lavet – og hun mener, det skal dækkes af den anden bilists forsikring, for Mette er overbevist om, at hun blev påkørt med vilje.

Nedbakket

Kort efter, at 80 er blevet 60, hvad angår tallene på vejskiltet, der angiver tilladt hastighed, bliver den bagvedkørende bilist ifølge Rønnentoft så utålmodig og vred, at han laver en – efter hendes overbevisning – totalt hasarderet overhaling gennem helleanlæg og for næsen af modkørende lastbiler og alverdens udfordringer.

– Her efter kører han et par meter frem og klodser fuldstændig bremsen. Jeg gør det samme, og så kan jeg bare se, at nu bakker han altså – med speederen i bund. Det eneste, jeg når at tænke inden han rammer os, er, at jeg skal stå på bremsen, så vi ikke bliver skubbet tilbage i de mange biler bag os, siger hun.

Efterfølgende kører bilen fra stedet – der er sandsynligvis tale om en grå Passat – og Mette sætter efter, mens hun kontakter politiet. På motorvejen nordpå forsvinder den grå bil dog for hende.

Vidner, kom frem

I en artikel hos lokalavisen Folketidende fremgår det, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser vidner, der har set, hvad der skete. Det kan skyldes, at politiet forsøger at få svar på, hvad der er op og ned i sagen – hvem har ramt hvem hvordan.

25-årige Mette håber, at der er vidner, der kommer frem og bekræfter hendes historie.

– Der var mange biler bag mig, så nogen må have set noget, som hun siger. Hun siger, at for hende er det en biting med forsikringen. Det vigtigste er hendes retsfølelse.

Hvis du har nogle oplysninger i sagen, kan du kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på telefonnummer 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu