ANNONCE

Mette F. har fået svar på coronatest

4. november 2020 20:56 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Statsministeren er testet negativ trods nærkontakt med smittede kolleger.

Mette F. har fået svar på coronatest
Statsminister Mette Frederiksen (S) måtte med kolleger holde virtuelt pressemøde. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) er testet negativ for Covid-19. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse onsdag aften. Her fremgår det også, at hun principielt kan deltage fysisk ved arrangmenter.

Frederiksen vil dog i videst muligt omfang arbejde virtuelt, når det kan lade sig gøre – som eksempelvis ved vigtigt pressemøde onsdag eftermiddag – indtil hun har fået svar på sin kommende opfølgende test om to dage.

Miseren er tilsyneladende kommet, fordi justitsminister Nick Hækkerup (S) er smittet med corona. Efter at have haft symptomer nogle dage, bekræftede ministeren onsdag, at han ganske rigtigt er smittet. Han gik i isolation, da symptomerne kom. Han har symptomer i form af hoste og feber, men er ved godt mod, skriver han.

– At jeg har corona påvirker mange af mine kolleger, som nu arbejder hjemmefra, og det gør selvfølgelig livet noget mere besværligt for både mig og min familie, men det er en situation, som jeg deler med mange andre danskere. Jeg har symptomer med hoste og feber, men har det ellers godt og er ved godt mod. Mine nære kontakter får naturligvis besked, så vi kan få brudt mulige smittekæder hurtigst muligt. Pas på jer selv – og ikke mindst hinanden, skriver han.

Nick Hækkerup skrev mandag, at han ville holde sig hjemme og få en test for corona, fordi han havde symptomer. Justitsministeren er den seneste i en række af folketingsmedlemmer, der er blevet testet positiv for coronavirus.

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, er testet positiv for coronavirus. Det samme er Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative. Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, er også smittet. Han er med egne ord blevet “noget syg” og får medicinen Remdesivir.

Udbruddet med coronavirus på Christiansborg fik tirsdag Folketingets Præsidium til at mødes og diskutere situationen. Det blev her besluttet, at der indføres nye restriktioner i forhold til tilhørere ved møder. Men lovgivningsarbejdet fortsætter trods coronaudbrud.

Bjørn Brandenborg fra Socialdemokratiet var det første folketingsmedlem, der blev smittet. Det meldte han ud den 2. oktober. En række S-ministre venter ligeledes på svar på deres coronatest efter at have været tæt på en smittet.

Fakta

Corona i Regeringen:

Coronavirus har ramt Christiansborg, hvor justitsminister Nick Hækkerup (S) og flere folketingsmedlemmer er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Derfor er 13 ministre heriblandt statsminister Mette Frederiksen (S) gået i selvisolation, indtil de er blevet testet.

Følgende ministre – ud over Nick Hækkerup selv – er gået i selvisolation, efter at de har deltaget i møder med Hækkerup:

* Statsminister Mette Frederiksen (S).

* Finansminister Nicolai Wammen (S).

* Udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

* Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

* Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

* Forsvarsminister Trine Bramsen (S).

* Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S).

Følgende ministre er gået i selvisolation, efter de har deltaget i møder med et smittet folketingsmedlem:

* Fødevare-, fiskeri- og ligestillingsminister Mogens Jensen (S).

* Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

* Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

* Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

* Miljøminister Lea Wermelin (S).

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu