ANNONCE

Mette F: Her åbner grænserne

29. maj 2020 14:16 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

På et pressemøde fredag eftermiddag løsner statsminister Mette Frederiksen op for grænselukningen.

Mette F: Her åbner grænserne
Statsminister Mette Frederiksen, Udenrigsminister Jeppe Kofod, Justitsminister Nick Hækkerup, Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke holder pressemøde i Statsministeriet fredag den 29. maj 2020. Foto: Scanpix

På et pressemøde fredag eftermiddag løfter statsminister Mette Frederiksen sløret for, hvordan åbningen af de danske grænser vil fungere.

Det samtidig med, at de nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, at ingen danskere er døde med coronavirus inden for det seneste døgn. 106 er indlagt.

Alligevel vil statsministeren dog ikke åbne alt, lyder det på pressemødet.

Åbner for rejser til nabolande

Fra 15. juni åbner grænserne mellem Danmark og resten af Rigsfællesskabet, Norge, Island samt Tyskland, fortæller Mette Frederiksen på pressemødet.

Det bliver dog ikke uden restriktioner:

– Turister skal ved indrejse dokumentere, at de har booket et ophold i Danmark uden for København, siger Mette Frederiksen.

Desuden skal turisten have booket mindst seks overnatninger.

Ikke noget Sverige

Dermed er der endnu ikke lavet en aftale med Sverige.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde fredag.

– Det næste skridt, vi står overfor er at begynde at åbne grænserne igen. Danmark er et lille land og en åben økonomi, vi lever grundlæggende af at handle med andre, og vi får inspiration fra resten af verden.

– Vi er et land, der er vant til at tage imod rigtig mange turister, vi ønsker at være et åbent land, selv om corona har ramt Danmark og resten af verden, siger Mette Frederiksen.

Siden 14. marts har Danmarks grænser været lukket på grund af coronasituationen. Meldingen kom dagen før på et pressemøde med statsministeren.

Her kan du rejse ud

På pressemødet deltager også udenrigsminister Jeppe Kofod.

Han fortæller, at ministeriet nu løsner for rejsevejledningerne:

– Vi fraråder ikke længere ferierejser til Norge, Island og Tyskland fra den 15. juni, siger udenrigsminister Jeppe Kofod og fortsætter:

– I resten af verden frarådes rejser fortsat til 31. august. Man kan risikere at ramme ind i lokale restriktioner og strander. Af de 7500 danskere i databasen er der stadig omkring 700, der har brug for hjælp til at komme hjem.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu