ANNONCE

Mette F. med vigtig melding om julen

16. december 2020 18:39 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Udbredelsen af coronavirus er rekordhøj, og regeringen indfører nye restriktioner for at inddæmme virus.

Statsminister Mette Frederiksen forventer, at julen og nytår vil kunne fejres med de restriktioner, der nu er udmeldt. Dermed forventer man, at Storebæltsbroen vil være åben.

– Det vi siger i dag med nedlukning af Danmark forventer vi vil gælde frem til 3. januar. Men myndighederne vil arbejde videre med anbefalingerne til nytårsaften. Vi opfordrer under alle omstændigheder til, at man holder en anden nytårsaften, hvor man er få samlet, siger Mette Frederiksen.

På pressemødet i Spejlsalen understreger statsminister Mette Frederiksen, at man anbefaler, at man maks. mødes ti personer til arrangementer i julen og til nytår.

– Julen kan fortsat holdes med maksimalt 10 personer. Men det skal ikke ses som en opfordring til at samles ti personer, siger Mette Frederiksen.

– Vi har jo nogle meget klare anbefalinger om, at maksimalt skal se ti, og at man ikke skal invitere mange hjem. Julen er en særlig højtid, og vi har ikke vurderet, at man skal indføre særlige rejserestriktionerne på tværs af landet. Men man skal overholde restriktionerne, herunder at man ikke ser mere end 10 personer, som man i forvejen ser, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) slår fast, at der snart vil blive meldt mere ud om danskernes nytårsaften, hvor han henstiller til, at man ikke holder en “kæmpe fest”.

På pressemødet blev en række nye restriktioner desuden offentliggjort.

Dem kan du få et kort overblik over i galleriet ovenfor artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu