ANNONCE

Mette F. roser danskerne

22. juni 2020 09:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Statsministeren advarer under afslutningsdebat om, at kampen mod coronavirus ikke er overstået endnu.

Mette F. roser danskerne
Statsminister Mette Frederiksen (S) siger under afslutningsdebatten i Folketinget, at Danmark har vundet første halvleg i kampen mod coronavirus, men at kampen ikke er slut. - Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Danmark har ved hjælp af en fælles kraftanstrengelse vundet første halvleg i kampen mod coronavirus, som de seneste måneder mere eller mindre har lagt landet ned.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) mandag i sin tale under Folketingets afslutningsdebat.

Her drister statsministeren sig til at bruge en sportsmetafor i sin beskrivelse af de seneste hektiske måneder i dansk politik, hvor nedlukning af samfundet og hjælpepakker til virksomheder har fyldt rigtig meget.

– Vi har ved fælles kraft i Danmark vundet første halvleg i kampen mod corona. Det, vi har udrettet sammen – hele Danmark – vil gå over i historien.

– Vi kan være taknemmelige. Vi kan være stolte. Danmark, det er godt gået.

– Men vi er ikke igennem endnu. Der er også en anden halvleg. Ja, måske endda flere. Smitten er her endnu, siger statsministeren.

Meget omstillingsparate

Mette Frederiksen roser danskerne, både arbejdsgivere og arbejdstagere, for at have været meget omstillingsparate under krisen.

– Ham, der henter vores skrald, hende, der gør rent. Buschaufføren, lastbilchaufføren. Ham eller hende, der sidder i kassen i supermarkedet. Og tusindvis af andre danske lønmodtagere. Alt for ofte har vi taget jer for givet.

– Nu blev I på arbejde, da andre var sendt hjem. Vi kan ikke undvære jer. Mon ikke det har aftvunget en ny respekt?

– Og lærere, pædagoger og pædagogiske assistenter og mange andre. I har organiseret nødpasning, nødundervisning og genåbning. I fik mulighed for at tænke tingene forfra. Hurtigt. Uden det sædvanlige bureaukrati, siger hun.

Også ros til partierne

Statsministeren vender også tommelen op for Folketingets partier, som undervejs i forløbet har indgået aftaler i samlet flok.

– På kun én uge i marts aftalte vi to store økonomiske hjælpepakker. Og indgik en historisk trepartsaftale med arbejdsmarkedets parter om lønkompensation. Et enigt folketing stod bag aftalerne.

– Alt det har vi udrettet sammen. Vi har holdt hånden under tusindvis af virksomheder og tæt på en kvart million lønmodtagere.

– Trepartsaftalen viser styrken ved vores samfundskontrakt. Den offentlige sektor og den private sektor arbejder tæt sammen. Det er helt unikt, siger Mette Frederiksen.

Fakta

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu