ANNONCE

Mette F. tager afstand fra muligt terrorangreb

3. marts 2021 22:18 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Statsministeren tager afstand fra onsdagens mulige terrorhændelse i Sverige

Mette F. tager afstand fra muligt terrorangreb
Angrebene skete i Vetlanda i Sverige. Foto: Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen tager onsdag aften bladet fra morgen og tager afstand fra det angreb i Sverige onsdag, der efterforskes som terror.

På Twitter skriver statsministeren blandt andet, at hun sender sine varmeste tanker til de ramte og deres pårørende:

“Forfærdelige nyheder fra Sverige. Det er handlinger, der efterforskes som terror, og som jeg på det kraftigste tager afstand fra. Vi står sammen med hele det svenske folk og den svenske regering. Jeg sender mine varmeste tanker til Vetlanda til de ramte og deres pårørende,” skriver Mette Frederiksen.

Otte personer er kommet til skade ved angrebene som svensk politi efterforsker som mulig terror.

Det oplyser svensk politi på et pressemøde onsdag aften.

Skudt af politiet

Den mistænkte gerningsmand er i 20-årsalderen og på forhånd kendt af politiet. Han blev pågrebet af politiet, da det onsdag eftermiddag rykkede ud.

– Den politipatrulje, der stod for pågribelsen, har i den forbindelse affyret et tjenestevåben. Den pågrebne mand er såret, men omfanget er uklart. Han er kørt til hospitalet med ambulance, skriver politiet.

Politiet har afspærret fem forskellige mulige gerningssteder i byen.

I første omgang lød det, at politiet ikke mistænkte nogen terrorhandling. Men det blev ændret i en senere pressemeddelelse.

– I det efterfølgende arbejde med efterforskningen har det ændret sig. Nu beskrives det som en mulig terrorhandling, skriver politiet.

Vetlanda ligger i det sydlige Sverige – cirka 300 kilometer nordøst for Malmø.

Politiet oplyser ikke, hvad den mistænkte gik til angreb med.

En form for kniv

Ifølge Sveriges Radio (SVT) skal den mistænkte gerningsmand have brugt en form for kniv. Over for SVT ønsker politiet af hensyn til efterforskningen dog ikke at præcisere, hvilket gerningsvåben der blev brugt.

– Der har været en del vidner, og vi vil ikke påvirke vidnerne, i forhold til hvad de kan have set og ikke set. Vi må vente og se, hvor meget mere vi kan sige senere, siger politiets talsperson Angelica Israelsson Silfver.

De otte personer, der er blevet angrebet, har pådraget sig forskellige skader. Det er uklart, hvor alvorlige de er, men ingen er døde, siger politiet.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, skriver onsdag aften i en skriftlig udtalelse, at han tænker på de personer, der er kommet til skade.

– Jeg fordømmer den her forfærdelige handling. Vi skal møde disse afskyelige handlinger med sammenholdets stærke kraft, lyder det desuden fra statsministeren ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu