ANNONCE

Mette F. vil give 38.000 mulighed for tidligere pension

18. august 2020 13:23 | Af: Ritzau Fokus

Regeringen skønner, at 6000 personer i beskæftigelse i 2022 vil benytte sig af en ret til tidligere pension.

Mette F. vil give 38.000 mulighed for tidligere pension
Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer regeringens længe ventede forslag til en ret til en tidligere pension for de personer, som har været længst tid på arbejdsmarkedet. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Regeringen forventer, at 38.000 personer vil opnå at få ret til tidligere pension i 2022.

Det fremgår af udspillet til en model for en ny pension, som regeringen præsenterer på et pressemøde på Danish Crown i Horsens tirsdag.

Ud af de 38.000 personer skønner regeringen, at 22.000 vil benytte retten.

6000 af dem vil komme fra beskæftigelse, og det er de medarbejdere, som virksomhederne vil komme til at mangle. Det tal stiger til 10.000 helårspersoner i 2025. Resten vil komme fra efterløn og andre overførselsindkomster.

– I skal have mulighed for at stoppe, inden I er slidt helt ned, siger statsminister Mette Frederiksen (S) på pressemødet.

– Pensionstilværelsen skal være god. Det skal være nogle gode år med tid til at dyrke sine interesser og sin familie. Det skal være en ret, som man ikke skal visiteres til, siger Mette Frederiksen.

Det er mere end halvandet år siden, at Socialdemokratiet nogle måneder før folketingsvalget præsenterede sit forslag om en ret til tidligere pension for arbejdsmarkedets mest nedslidte.

Den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kaldte det under valgkampen “det største blufnummer i dansk politik i flere generationer”.

Han tolkede forslaget sådan, at kun 2850 personer per årgang kunne trække sig ud af arbejdsmarkedet og gå på tidligere pension.

Mette Frederiksen påstod derimod, at omkring 6000 personer per årgang ville få glæde af forslaget.

Men nu er regeringen altså i sidste ende kommet frem til en model, som den vurderer, vil give op til 10.000 personer i beskæftigelse mulighed for at trække sig tidligere tilbage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu