Mette F. vil stoppe pille-tvang i kommuner

6. marts 2012 11:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mette F. vil stoppe pille-tvang i kommuner
Billede mangler

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) går nu lodret imod en afgørelsen i Ankestyrelsen, der betyder, at kommuner kan tvinge syge borgere til at tage lykkepiller.
Det skriver DR Nyheder efter afgørelsen, der giver kommuner grønt lys til at stille tvungen medicinering som et krav til borgere, der skal have forlænget deres sygedagpenge eller have førtidspension.
“Der er grund til, at have en sund skepsis over for psykofarmaka. Derfor er det grundlæggende forkert, at en kommunal sagsbehandler eller myndighed kan bestemme, at en borger skal på lykkepiller,” siger hun til DR Nyheder.
Mette Frederiksens to forgængere på ministerposten, Bertel Haarder (V) og Inger Støjberg (V) garanterede, at kommunerne ikke må få lov til at stille krav om at borgere skal på lykkepiller for at modtage de to sociale ydelser.
Og nu Mette Frederiksen se på, om loven skal laves om.
“Det er vigtigt, at man selv bidrager til at få det bedre, men det er forkert, at et samfund kan bestemme, om folk skal på lykkepiller, derfor vil jeg se på, om loven skal ændres,” siger hun til DR Nyheder.
Kilde: DR Nyheder

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu