ANNONCE

Mette Frederiksen: -En kujon

29. oktober 2020 11:31 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Efterlyst flugtbilist får ikke pæne ord med på vejen.

En 21-årig mand må have en skidt smag i munden, hvis han tjekker Facebook i dag.

Manden er efterlyst, mistænkt for at have påkørt og dræbt en femårig pige på Peter Bangs Vej på Frederiksberg onsdag.

Torsdag kalder statsminister Mette Frederiksen den efterlyste en kujon:

“Hvor er det kun en kujon, der løber afsted efter at have berøvet et andet menneske dets liv, og dermed ikke står til ansvar for sine handlinger. Jeg håber det bedste for familien og håber, at flugtbilisten bliver fundet og retsforfulgt,” skriver Mette Frederiksen i et opslag på Facebook.

Hele opslaget kan ses længere nede i artiklen.

Politisk raseri

Reaktionen er ikke den første. Torsdag morgen var justitsminister Nick Hækkerup (S) ude med en kommentar til, at den femårige pige onsdag eftermiddag mistede livet ved ulykken, der skete på Peter Bangs Vej.

– Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd, når bilisten samtidig flygter fra stedet, siger han i en udtalelse i en mail.

Justitsministeren udtaler sig desuden om det konkrete opklaringsarbejde, som Københavns Politi er i gang med, hvilket er usædvanligt.

– Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så flugtbilisten kan blive retsforfulgt så hurtigt som muligt, udtaler Nick Hækkerup.

Ud over at udtrykke medfølelse med familien til den lille pige benytter ministeren lejligheden til at minde om de initiativer, som regeringen for mere end et halvt år siden lancerede imod såkaldt vanvidsbilisme.

De blev præsenteret i februar og handler blandt andet om konfiskation af biler og om skærpet straf ved chikanekørsel og ved kapkørsel.

Udførelsen blev dog forsinket og derefter lagt over i de igangværende forhandlinger om et politiforlig. I begyndelsen af oktober annoncerede Nick Hækkerup, at han var klar til at udskille emnet fra forhandlingerne og gå i aktion hurtigt.

I torsdagens mail skriver ministeren blandt andet:

– Vi skal tage bilerne fra dem, skærpe straffene markant, og hvis de er udlændinge, skal de i videst muligt omfang udvises af Danmark.

Sagen har også fremkaldt en kommentar fra Venstres retsordfører, Inger Støjberg:

– Jeg bakker fuldt og helt op om, at politiet sætter maksimalt tryk på for at finde og retsforfølge denne kujon, der flygtede efter ulykken. Han skal bare findes hurtigst muligt, skriver hun i en mail.

Gassede pludselig op

Københavns Politi beskriver torsdag ulykken i yderligere detaljer.

Den sorte VW Passat, som flugtbilisten førte, holdt ifølge politiet på Sæbyholmsvej, hvor den i et t-kryds munder ud i Peter Bangs Vej.

Pludselig accelerer bilen, krydser vejen og rammer både den femårige pige og hendes mor – på den modsatte side af vejen.

Moren blev lettere kvæstet ved ulykken, der kostede datteren livet. Det skete klokken 16 onsdag.

Politiet ved, at manden havde adgang til at bruge bilen, og den var ikke meldt stjålet.

Meld dig selv

Københavns Politi opfordrer fortsat Hameed til at melde sig selv.

manden beskrives som:

  • Mand, 21 år gammel
  • Mørk i huden og mørkt hår
  • Cirka 180 cm høj
  • Almindelig af bygning
  • På gerningstidspunktet var han iført sort tøj

Den efterlyste er i forvejen kendt af politiet.

“Vi opfordrer alle, der mener at have set ham, eller som kender hans færden efter uheldet, til at kontakte Københavns Politi på 1-1-4. Undlad selv at tage kontakt til ham,” slutter politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu