Mette Frederiksen: Jeg har ikke vildledt Folketinget

15. marts 2013 16:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mette Frederiksen: Jeg har ikke vildledt Folketinget
Billede mangler

Det er ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) »helt naturligt«, at regeringen ventede i flere uger med at offentliggøre et nyt og markant højere skøn end tidligere over, hvor mange danskere der i december 2012 stod til at miste retten til dagpenge.

 

Det nye skøn lød på 17-23.000 personer mod tidligere 7-12.000, men Mette Frederiksen afviser at have vildledt Folketinget, selv om hun først viderebragte informationen næsten en måned efter selv at have modtaget den.

»Det har jeg ikke. Jeg har ikke holdt nogen informationer tilbage,« siger Mette Frederiksen.

»Jeg får det skøn og det nye tal 17. december, og så har regeringen selvfølgelig behov for at overveje det. Både for at overveje tallet og hvad konsekvenserne af tallet skal være. Det arbejde skal forberedes ordentligt, og regeringens økonomiudvalg ønsker at diskutere det. Det er også helt naturligt, og så offentliggør vi det 10. januar,« siger hun.

Nogenlunde samtidig sad Enhedslisten i forhandlinger med finansminister Bjarne Corydon (S) om en kommende finanslovaftale, og finansordfører Frank Aaen (Ø) mener, at Finansministeriet under forhandlingerne har været med til at holde det nye, forhøjede skøn tilbage for Enhedslisten.

Om Bjarne Corydon selv kendte til det nye skøn på det tidspunkt, vil Frank Aaen spørge finansministeren om i et samråd.

»Det er under alle omstændigheder meget alvorligt, at regeringen har holdt nogle nye skøn tilbage i en periode, hvor der i den grad blev diskuteret arbejdsløshed og konsekvenser for dem, der var ved at falde for dagpengereglerne. At man så i den periode ikke kommer frem med det tal og skøn, som man har, men i stedet gemmer det til januar, det er meget kritisabelt«, siger Enhedslistens finansordfører.

Det vil ifølge Frank Aaen være et »kæmpemæssigt problem for fremtidige forhandlinger«, hvis det viser sig, at Bjarne Corydon har kendt til det nye skøn under finanslovforhandlingerne.

Mette Frederiksen understreger, at det er hende, der har det endelige ansvar for de officielle tal på dagpengeområdet.

»Det er mig, der har ansvaret for det skøn, der er lavet på dagpengeområdet. Det havde jeg før jul, det havde jeg efter jul, og det har jeg også i dag,« siger hun.

Mette Frederiksen finder det helt relevant, at Folketinget både stiller spørgsmål i sagen og kalder ministre i samråd. Men:

»Lad os nu lige huske på, hvad den her sag handler om: Det afgørende er, om vi har en regering i Danmark eller ej, der handler på den situation, der er på dagpengeområdet, og det har vi gjort. Vi har forlænget dagpengeperioden med et halvt år først, lavet en akutpakke, og vi har sammen med Enhedslisten valgt at lave en del af vores finanslovsaftale, der handler om den her gruppe,« siger Beskæftigelsesministeren.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger under EU-topmødet i Bruxelles, at hun har »fuld tillid« til Mette Frederiksen på posten som beskæftigelsesminister.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu