ANNONCE

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronakrav

22. oktober 2020 15:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

De seneste smittetal har ikke ændret holdning hos magthaverne.

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronakrav
Statsminister Mette Frederiksen (S) varsler flere restriktioner. Foto: Scanpix.

Torsdag blev der registreret 760 nye smittetilfælde. Dermed står Danmark lige som andre lande i en alvorlig situation, hvor der er behov for at indføre nye restriktioner.

Det fastslår statsminister Mette Frederiksen (S).

– Coronaen er tilbage. Og vi kommer til at indføre yderligere restriktioner, siger Mette Frederiksen.

Hun peger på forsamlingsforbuddet som et af de områder, regeringen arbejder med. Dermed skal danskerne allerede nu indstille sig på, at traditionelle julefrokoster ikke kan gennemføres i år.

Mette Frederiksen vil dog vente med detaljerne i de nye indgreb, indtil regeringen er helt klar til at melde ud. Det ventes at ske inden for de kommende dage, men der er endnu ikke sat tidspunkt på.

Sundhedsminister bekymret

Udtalelsen kommer i forlængelse af noget, sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde torsdag morgen, hvor han udtrykte bekymring for den aktuelle smittesituation.

– Situationen er den, at vi nu ser en stigning, der giver anledning til kraftig bekymring. Det – kombineret med udviklingen i mange europæiske lande, hvor nogle lander melder, at smitten er ude af kontrol – gør, at det er lige nu, det gælder.

– Det er de næste to-tre dage, der bliver afgørende. Jeg kommer ikke til at afvise nogen som helst skærpede restriktioner eller regler. Vi følger det tæt, og myndighederne har skruet op for beredskabet, sagde Heunicke.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu