Mette Frederiksen smider bombe: Afviser regeringssamarbejde

4. juni 2018 21:28 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En mulig kommende rød regering vil være uden deltagelse af De Radikale, lyder det fra S-formanden.

Mette Frederiksen smider bombe: Afviser regeringssamarbejde
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S) taler for en ren S-regering. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, vil bryde med den lange tradition for, at partiet danner regering med De Radikale.

Således fortæller formanden til Jyllands-Posten, at partiet ikke have andre partier med i regeringen, hvis det bliver et rødt flertal. Det siger hun til Jyllands-Posten.

– Vi går efter at danne en S-mindretalsregering, såfremt mandaterne måtte tilsige det efter næste valg, siger hun til avisen.

Beslutningen er et brud på de seneste 25 års tradition for, at Socialdemokratiet har delt regeringskontor med De Radikale.

Ifølge Mette Frederiksen vil en smallere regering bestående af kun Socialdemokratiet være mere manøvredygtig i en politisk virkelighed, hvor rød og blå blok er i opløsning

Østergaard: Ændrer ikke min position

De Radikales leder, Morten Østergaard, har prompte reageret på den socialdemokratiske udmelding. H

– Man kan ikke feje vores politik til side og forvente at danne regering på vores mandater. Så god er verdenen ikke, siger han til TV2 News.

– Det er den dårligst skjulte hemmelighed i dansk politik, at Socialdemokratiets udlændingepolitik er til at forveksle med Dansk Folkepartis. Jeg er garanten for, at hvis en regering kommer til magten på vores mandater, kommer der en ny politik. Også på det område.

Adspurgt til hvorvidt det betyder noget for, hvem han ønsker skal være statsminister svarer han:

– Jeg ændrer ikke min position, fordi Socialdemokraterne leger bogstavleg. For mig handler det om, at vi får et andet flertal i Danmark.

– Jeg er garanten for, at vi får en anden politik, siger han til TV2 News.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu