Mette Frederiksen vil ikke glæde sig over færre ledige

31. januar 2013 12:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Mette Frederiksen vil ikke glæde sig over færre ledige
Billede mangler

Fra november til december er ledigheden i Danmark faldet med 400 personer, men beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener, det er for tidligt at glæde sig over udviklingen.

 

– Det er godt, at ledigheden har ligget så stabilt igennem længere tid, men der er ingen grund til at glæde sig før udviklingen vender for alvor, siger hun i en pressemeddelelse.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik tæller køen af arbejdsløse nu 163.500 personer, der enten går ledige eller er i aktivering – det svarer til 6,2 procent af arbejdsstyrken.

De ledige skal bruge tiden uden job »så nyttigt som muligt«, understreger ministeren.

– Uddannelse og opkvalificering giver ledige bedre kort på hånden i forhold til at søge arbejde og til at fastholde tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at flere ufaglærte får en faglært uddannelse. Og at flere faglærte tager en længere uddannelse, siger Mette Frederiksen.

Siden begyndelsen af 2010 har ledigheden ligget mellem 6,1 og 6,4 procent, og derfor er regeringen nu fokuseret på at skabe »det bedste grundlag for vækst« i virksomhederne, så der kan blive skabt flere job i Danmark, siger beskæftigelsesministeren.

– Vi skal give de bedste betingelser for, at danske arbejdsgivere investerer i arbejdspladser herhjemme. Regeringen har lige nu fokus på nye initiativer, der kan skabe og fastholde flere arbejdspladser i dansk erhvervsliv, siger Mette Frederiksen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu