ANNONCE

Mette Frederiksens akutpakke får hård medfart

31. august 2012 09:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mette Frederiksens akutpakke får hård medfart
Billede mangler

Fint nok, men hvor er de ekstra job, der er så akut behov for.
Nogenlunde sådan lyder kritikken fra bl.a. Enhedslisten og en række fagforbund til den akutpakke, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fredag formiddag præsenterede på et møde med fagbevægelsen, arbejdsgiverne, a-kasserne og kommunerne.
Mette Frederiksen lægger op til, at der i år og næste år afsættes ekstra i alt 332 millioner kroner til at hjælpe de ledige, der fra nytår står til at ryge helt ud af dagpengesystemet og altså stå uden indtægt.
Planen arbejder bl.a. med mere jobrotation, hjælp til jobsøgning og tilskud til opkvalificeringskurser.
Alle ledige, der risikerer at ryge ud af dagpengesystemet, indkaldes til en “straks-samtale” inden en uge. Ledige, som ikke besvarer advarselsbreve fra a-kasserne kontaktes af et “job-beredskab”.
Akutpakken rører til gengæld hverken ved den to års dagpengeperiode eller ved det 52 ugers genoptjeningskrav.
Akutpakken har den rigtige retning, men rækker langtfra, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.
– Det er et godt initiativ med den rigtige retning, men det løser ikke vore problemer. Det hjælper måske nogen fra bagenden af køen op i den forreste ende i de kommende måneder, siger Christian Juhl.
LO-formand Harald Børsting slår fast, at der skal mere til end blot en effektivisering af aktiveringsindsatsen.
Formanden for Akademikernes Centralorganisation, Erik Jylling, siger til Jyllands-Posten, at det har karakter af brandslukning, men at der ingen forebyggelse er af, at nye brande opstår.
Ifølge Beskæftigelsesministeriet kan 9000-16.000 personer miste dagpengene i 2013.
En frisk meningsmåling fra Megafon for TV 2 og Politiken viser, at danskerne i høj grad er klar til at lempe på genoptjeningskravene for ledige på dagpenge.
Halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen mener, det bør være “lettere” eller “meget lettere” at optjene ret til dagpenge.
Flere end hver fjerde, 27 procent, mener at det hverken skal være sværere eller lettere, mens hver tiende vil have skrappere genoptjeningskrav.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu