ANNONCE

Meyerheim og Frøkjær henter 8,5 mio. kr.

20. november 2011 08:51 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Meyerheim og Frøkjær henter 8,5 mio. kr.
Billede mangler

Lørdagens indsamling ved velgørenhedsshowet ”Charlies Hjertegalla” på TV 2 Charlie, var en stor succes, mener Hjerteforeningen, der fik 8,5 millioner kroner i kassen.
Hjerteforeningen forventer at gentage et indsamlingsshow til fordel for forskning i og forebyggelse af hjertestop til næste år
– Jeg er overvældet over den opbakning, vi har mødt fra alle sider her til aften i Charlies Hjertegalla, hvor donationerne er strømmet ind fra alle sider. Lige fra almindelige mennesker til virksomheder og organisationer. Den velvilje alle vores sponsorer har vist os ved at bakke op om og støtte den vigtige sag, forskning i og forebyggelse af hjertestop samt uddannelse af danskerne i livreddende førstehjælp, gør, at vi sammen kan gøre en forskel. Med de indsamlede midler kan vi redde endnu flere fra at dø unødvendigt af hjertestop, siger Hjerteforeningens adm. direktør, cand.med. Inge Vestbo.
Både private seere og virksomheder valgte at støtte Hjerteforeningens arbejde med forebyggelse og forskning i hjertestop. Ved showet blev også Årets hjertereddere kåret. Fem redninger, i alt 16 personer fra alle dele af landet, blev kåret som Årets hjertereddere 2011 af Hjerteforeningen.
Mathias Zanka Jørgensen, fodboldspiller på landsholdet og anfører for F.C. København, overrakte hjerteredderprisen, og sagde i sin tale til Årets hjertereddere 2011:
– Jeg er stolt og bevæget, fordi hjerteredderne alle har gjort en helt særlig forskel. Forskel – for de mennesker, der fik livet igen. Forskel for deres familier. De fik deres kære tilbage – det er en uvurderlig gave. Vi kan ikke takke dem nok. De er lysende eksempler på det vigtigste budskab i Hjerteforeningens kampagne Gør noget for hjertet. Det værste du kan gøre er ikke at gøre noget.
Fakta:
• Hver dag rammes 10 personer af hjertestop. Kun en overlever.
• Chancen for at overleve bliver 200-300 procent større, hvis personer, der overværer et hjertestop, giver livreddende førstehjælp.
• TrygFonden har doneret 100.000 læringssæt, som gratis bliver uddelt til danskerne i løbet af kampagnens fem leveår. Målet er, at dobbelt så mange danskere reagerer, hvis de oplever en person få hjertestop.
• Kampagnen Gør noget for hjertet startede mandag den 7. november og kulminerede med Charlies Hjertegalla – et velgørenheds- og indsamlingsshow – den 19. november på TV 2 Charlie.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu