ANNONCE

Michael Goolaerts liv stod ikke til at redde

9. april 2018 07:18 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Cykelryttteren Michael Goolaerts, der faldt om under søndagens Paris-Roubaix, døde søndag aften.

Michael Goolaerts liv stod ikke til at redde
Den belgiske cykelrytter Michael Goolaerts er død af et hjertestop. Under søndagens endagsklassiker Paris-Roubaix blev Goolaerts fundet bevidstløs efter et styrt, som muligvis skyldtes et hjertestop. Han modtog hjertemassage, før han i helikopter blev bragt til en hospital i Lille, men det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv. Foto: David Stockman/AFP

Den belgiske cykelrytter Michael Goolaerts er død, oplyser hans hold, Veranda’s Willems-Crelan, sent søndag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 23-årige belgier styrtede under søndagens endagsklassiker fra Paris til Roubaix. Tilsyneladende som følge af et hjertestop. Det var første gang, han stillede op i løbet.

Rytteren blev fundet liggende i vejkanten cirka 100 kilometer inde i det 257 kilometer lange løb. Han var bevidstløs og trak ikke vejret.

På tv-billeder kunne man se læger forsøge at genoplive rytteren, som derefter med helikopter blev bragt til et hospital i den nordfranske by Lille, og han blev bragt til hospitalet til behandling. Men hans liv stod altså i sidste ende ikke til at redde.

– Vi må med umådelig tristhed meddele bortgangen af vores rytter og kammerat Michael Goolaerts. Han afgik ved døden klokken 22.40 søndag aften på et hospital i Lille, skriver holdet i en meddelelse på Twitter.

– Han døde af et hjertestop, mens han var omgivet af sine nærmestetilføjer holdet.

– I øjeblikket vil der ikke være mere kommunikation, da vi vil give hans nærmeste pårørende tid til at håndtere dette forfærdelige tab, tilføjes det i meddelelsen.

Michael Goolaerts blev professionel cykelrytter som 20-årig i 2014. I forrige uge stillede han op til start i Flandern Rundt, men fuldførte ikke den belgiske klassiker.

Stor sorg i cykelverdenen

For to år siden døde en anden ung rytter fra Belgien. Den 22-årige Daan Myngheer døde på et hospital, to dage efter at han var blevet ramt af et hjerteanfald under et løb på Korsika.

Paris-Roubaix kendes også som “Helvedet i Nord”, da det består af adskillige sektioner, hvor rytterne kører på brosten og mudrede veje.

David Lappartient, der er præsident for Den Internationale Cykelunion, (UCI), begræder søndagens tragedie.

– På vegne af UCI og hele cykelverdenen sender jeg mine dybeste kondolencer til Michael Goolaerts’ familie, hold og venner. Han forlod os for tidligt i dag. Vi deler deres store sorg, skriver Lappartient på Twitter.

Talrige cykelryttere og cykelhold har også givet udtryk for sorg og sendt deres kondolencer efter dødsfaldet:

 

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu