ANNONCE

Microsoft advarer mod Excel-snyderi

23. maj 2020 17:56 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Kriminelle prøver at lukrere på coronavirus covid-19.

Microsoft advarer mod Excel-snyderi
Microsoft advarer selv om svindlen. Foto: Scanpix/Lucy Nicholson

Det siges, at kriminelle ikke holder juleferie, og noget tyder også på, at kriminelle heller ikke går i lockdown af coronavirus covid-19.

I den forbindelse advarer Microsoft deres brugere om to specifikke phishing-angreb, der har til formål at få brugerne til at lukke kriminelle ind på deres computere, uden at de lægger mærke til det.

For de kriminelle går vejen via programmet Excel og din mail-indbakke, og i sidstnævnte kender Microsoft til eksempler på, at brugere modtager en mail, der ser ud til at komme fra Johns Hopkins Center.

Hos John Hopkpins bliver der udgivet en hel del officiel viden om coronavirus covid-19, og den falske mail ser ud til at indeholde vigtig viden om netop virussen.

Vedhæftet mailen er der en fil, der ligner et Excel-ark, og åbner man først den fil, lukker man altså de kriminelle ind der, hvor det kan gøre ondt og koste dyrt for dig at slippe af med dem igen.

Bloggen Lifehacker skriver, at de kriminelle kan overtage kontrollen med en computer, og eksempelvis låse for den og kræve penge af dig for at give dig adgang til den igen.

Det vigtige råd er ikke at stole på en mail, der ser ud til at komme fra John Hopkins, ligesom det for danskere er vigtigt ikke at åbne mails, der ser ud til at stamme fra Sundhedsstyrelsen vedhæftet et Excel-ark.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu