ANNONCE

Mikkel har levet på en løgn

3. november 2020 13:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

25-årige Mikkel tvinges til at krybe til korset og indrømme for familie og venner, at han har levet en løgn.

– Fuck, hvor er det mange penge, mand, udbryder 25-årige Mikkel fra Rødovre, da han står ansigt til ansigt med sin massive gæld i tirsdagens sæsonafslutning af TV3-programmet Luksusfælden. Det ser sort ud for den unge mand med drømme og udfordringer.

Udover det åbenlyse problem med gerne at ville opretholde en facade som en flottenhejmer, så døjer Mikkel også med sit helbred. Det står hurtigt klart, at en arbejdsrelateret rygskade kan blive en gevaldig stopklods for drømmene om en uddannelse og egen bolig.

Med en indtægt på 18.200 hver måned gennem det seneste år har der ellers ifølge Luksusfældens eksperter Jan Swyrtz og Kenneth Hansen mere end råderum til at kunne både studere og opretholde en vis standard.

Ved den klassiske gennemgang af Mikkels forbrug viser det sig også, at den unge mand holder et ganske hæderligt niveau på madposten, men den store overraskelse gemmer sig som så mange gange før på diverseposten.

Blandt andet har Mikkel det seneste år brugt mere end 44.000 kroner på at gå i byen og tage til ishockey i Rødovre Centrum Arena. Men først skal Mikkel erkende, at han har levet på en løgn – og det skal hans familie og venner have at vide, kræver eksperterne.

To muligheder

Sådan som livet er gået for SOSU-hjælperen Mikkel, så er han gået ned i tid på sit arbejde, fordi han risikerer at ende i en kørestol, hvis han ikke passer på sig selv efter en alvorlig rygskade, der efterlod hans højre ben lammet.

Han håber derfor at kunne uddanne sig til enten SOSU-assistent eller sygeplejerske, da det giver mulighed for mere stillesiddende perioder. Uden dog at kunne gennemskue, hvordan han skal få råd til netop det.

Da det bliver tid til at indse alvoren af situationen, opstiller eksperterne to mulige scenarier for den 25-årige mand. Det ene kan få store sundhedsmæssige konsekvenser for Mikkel, men muliggør dog at opretholde levestandarden. Det andet kræver mindst ét stort offer.

Umiddelbart kan det se sort ud for den 25-årige, der over et år har haft et overforbrug på hele 3000 kroner om måneden og deraf en misligholdt gæld på 4000 kroner – hver måned. Den svimlende gæld får Mikkel til at stå som forstenet.

Med støtten fra baglandet i orden er det op til Mikkel selv at træffe en beslutning for fremtiden. Du kan se Luksusfælden på TV3 tirsdag klokken 20.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu