Milan: Vi bliver ikke slagtekvæg

20. februar 2013 09:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Milan: Vi bliver ikke slagtekvæg
Billede mangler

Det er to mastodonter i Champions Leagues historie, der støder sammen, når San Siro onsdag danner rammen om braget mellem AC Milan og FC Barcelona. Alligevel er de spanske gæster storfavoritter, og – som tilfældet efterhånden er hver gang, Messi & co. går på banen – så spekuleres der i, om det bliver kattens leg med musen.

Det sker til trods for, at Milan er ved at genrejse sig spillemæssigt og har fået gennemført et generationsskifte, så Silvio Berlusconis klub ikke længere er et residens for pensionsmodne spillere. Det betyder, at Milan efter en miserabel sæsonstart er inde i en overbevisende stærk stime og aktuelt ligger nummer tre i Serie A.

Men Milans træner, Massimiliano Allegri, hopper med på vognen med Barca-hype og kaster favoritværdigheden over til tiki-taka-feinschmeckerne før kampen, der er en gentagelse af sidste års kvartfinale. Selvom han understreger, at italienerne ikke er chanceløse.

– Vi møder det bedste hold i verden, og vi er nødt til at gøre det svært for dem. Kampen starter med 0-0, og vi bliver ikke slagtekvæg. Vi må forsøge at begrænse deres boldbesiddelse, fordi de har offensive spillere, som kan forvolde stor skade. Vi er nødt til at spille med en tro på, at vi kan gå videre, siger træneren og tilføjer:

– Vi skal gå ind på banen med en viden og bevidsthed om, at vi kan slå dem ud af Champions League. Vi vil give alt og møde Barcelona med mod, styrke og optimisme. Det bliver en fantastisk aften, hvor den mest succesrige klub vil møde det bedste hold i verden, lyder det fra Allegri, der må undvære farlige Mario Balotelli i onsdagens ottendedelsfinale, da italieneren er spærret i Champions League.

Han satser i stedet på, at unge Stephan El Shaarawy er kommet sig helt over sin skade, så han kan starte inde og true Barcelona i kontraspillet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu